Ένας πικάντικος και γευστικός μεζές που μυρίζει καλοκαίρι. Συνδυάζεται πολύ ωραία με τα λαζανόφυλλα.
Υλικά
για 4 μερίδες
12 γαρίδες μεγάλες (καθαρισμένες)
80γρ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
3 φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
2κ.γ. πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο
100γρ. λευκό κρασί
150γρ. σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με καρότο
αλάτι
πιπέρι μαύρο τριμμένο
1κ.γ. ζάχαρη
1κ.γ. πιπέρι καυτερό καγιέν
1/2κ.γ. κύμινο ολόκληρο (σπασμένο)
1κ.σ. μαΪντανός
1κ.σ. ρίγανη
200γρ. φέτα
200γρ. λαζανόφυλλα με πάπρικα
Εκτέλεση
Σπάστε την φέτα με τα χέρια σας και προσθέστε την στις γαρίδες 3-4 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα.
Κατεβάστε τις γαρίδες από την φωτιά και αφήστε την για 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και σερβίρετε με λαζανόφυλλα πάπρικας.
Υλικά
για 4 μερίδες
12 γαρίδες μεγάλες (καθαρισμένες)
80γρ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
3 φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
2κ.γ. πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο
100γρ. λευκό κρασί
150γρ. σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με καρότο
αλάτι
πιπέρι μαύρο τριμμένο
1κ.γ. ζάχαρη
1κ.γ. πιπέρι καυτερό καγιέν
1/2κ.γ. κύμινο ολόκληρο (σπασμένο)
1κ.σ. μαΪντανός
1κ.σ. ρίγανη
200γρ. φέτα
200γρ. λαζανόφυλλα με πάπρικα
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τις γαρίδες. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι μεγάλο και προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο και σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να αρχίσουν να ροδίζουν. Σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά.
Προσθέστε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το καγιέν, τη ζάχαρη, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, λίγο νερό και αφήστε να μαγειρευτεί για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες και να δέσει η σάλτσα.Σπάστε την φέτα με τα χέρια σας και προσθέστε την στις γαρίδες 3-4 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα.
Κατεβάστε τις γαρίδες από την φωτιά και αφήστε την για 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και σερβίρετε με λαζανόφυλλα πάπρικας.
Πηγή: Γεύση – Newpost.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου