Υλικά1 κιλό πατάτες
2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
400 γρμ φέτα χονδροαλεσμένη
150 γρμ Άλτις Soft
1 πακέτο Φύλλο κρούστας
Λίγα φύλλα μαϊντανού
Εκτέλεση
Κόψε τις πατάτες στα τέσσερα, βάλ” τις σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό και τις άφησέ τις να βράσουν για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Μετά στράγγιξέ τις και πέρασέ τις από το μύλο λαχανικών.
Ζέστανε σε μια κατσαρόλα το λάδι, πρόσθεσε τις λιωμένες πατάτες, αλάτι, πιπέρι και το γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνουν πουρές.
Βγάλε, τέλος, τα ρολάκια από το φούρνο, άφησε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά, ώστε να μην καεί κανείς, και σέρβιρε γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού.
2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
400 γρμ φέτα χονδροαλεσμένη
150 γρμ Άλτις Soft
1 πακέτο Φύλλο κρούστας
Λίγα φύλλα μαϊντανού
Εκτέλεση
Κόψε τις πατάτες στα τέσσερα, βάλ” τις σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό και τις άφησέ τις να βράσουν για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Μετά στράγγιξέ τις και πέρασέ τις από το μύλο λαχανικών.
Ζέστανε σε μια κατσαρόλα το λάδι, πρόσθεσε τις λιωμένες πατάτες, αλάτι, πιπέρι και το γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνουν πουρές.
Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πρόσθεσε τη φέτα, ανακάτεψε και άφησε το μείγμα να κρυώσει. Άπλωσε στο τραπέζι της κουζίνας σου ένα φύλλο και κόψ” το σε 5 ίσα μέρη. Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι βάλε λίγο από το μείγμα κατά μήκος της μίας άκρης κάθε φύλλου και τύλιξε σε ρολάκι.
Επανάλαβε το ίδιο με όλα τα φύλλα, άλειψε τα ρολάκια σου με Άλτις Soft και βάλ” τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα να ψηθούν για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.Βγάλε, τέλος, τα ρολάκια από το φούρνο, άφησε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά, ώστε να μην καεί κανείς, και σέρβιρε γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού.
Πηγή: Γεύση – Newpost.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου