Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Οι άσοι των αιθέρων απογειώνονται από την Αθήνα

ATHENS FLYING WEEK - AIRSHOW 2014

Οι άσοι των αιθέρων απογειώνονται από την Αθήνα

Παγκοσμίου φήμης σμήνη αλλά και σόλο πιλότοι, αεροπλάνα που πετούν για πρώτη φορά στον ελληνικό ουρανό αλλά και εντυπωσιακές εναέριες χορογραφίες που θα προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα υπόσχεται για ακόμα μία χρονιά η διεθνής αεροπορική επίδειξη «Athens Flying Week - Airshow 2014», η οποία θα διεξαχθεί φέτος από τις 25 έως τις 28 Σεπτεμβρίου στο Φάληρο και το Τατόι.
Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο pre-show του Φλοίσβου, στην παραλία Παλαιού Φαλήρου.
Πρωταγωνιστής θα είναι το ακροβατικό σμήνος της Βρετανικής Αεροπορίας «Red Arrows», το οποίο θα πλαισιώνεται από δύο επιθετικά ελικόπτερα Apache του Ελληνικού Στρατού, τον διάσημο Jurgis Κairys με τους Air Bandits, καθώς και τρία υδροπλάνα. Το θέαμα θα αρχίσει στις 17.30 και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Το επόμενο ραντεβού της ελληνικής αεροπορικής εβδομάδας δίνεται στην αεροπορική Βάση του Τατοΐου, από την Παρασκευή 26 έως και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου.
Ο αθηναϊκός ουρανός θα φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, την Demo-team της πολωνικής αεροπορίας με MiG - 29 Fulcrum για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Demo?team της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας «Ζευς» με το F-16 Blk 52+ και τις ομάδες της ολλανδικής και της βελγικής Αεροπορίας, επίσης με F-16.
RAF RED ARROWS Συμμετέχει σε επιδείξεις από το 1965. Η ομάδα αποτελείται από 120 άτομα, που υπόσχονται συγχρονισμένες επιδείξεις στο πρώτο μέρος και περισσότερο δυναμισμό στο δεύτερο.
RAF RED ARROWS
Συμμετέχει σε επιδείξεις από το 1965. Η ομάδα αποτελείται από 120 άτομα, που υπόσχονται συγχρονισμένες επιδείξεις στο πρώτο μέρος και περισσότερο δυναμισμό στο δεύτερο.
Στις επιδείξεις θα συμμετάσχουν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Jurgis Kairys της VOSTOK, ενώ θα εμφανιστούν το team «Δαίδαλος» της Αεροπορίας με το Τ-6 Texan, η ομάδα της αεροπορίας της Ιορδανίας με τα σμήνη των Blue Circe, Wefly! team, Royal Jordanian Falcons, αλλά και οι Orlik και οι Hawks of Romania, όπως και σόλο αεροπόροι μεταξύ των οποίων ο Luca Bertossio.
 F-16 Demo Team Ελληνικής Αεροπορίας Aποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αεροπορικών επιδείξεων και ελιγμών, η οποία έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ελιγμούς από τα 1.500 έως τα 7.000 πόδια ανάλογα

F-16 Demo Team Ελληνικής Αεροπορίας
Aποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αεροπορικών επιδείξεων και ελιγμών, η οποία έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ελιγμούς από τα 1.500 έως τα 7.000 πόδια ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και το ύψος των νεφών.
Η Αεροπορία Στρατού θα πετάξει με τα Apache και Chinook -με ρίψεις αλεξιπτωτιστών- το ΠΝ με τα Sea Hawk και Augusta Bell και το Λιμενικό Σώμα με τα F-406, TB20 και Dauphin. Η Aegean Airlines θα είναι εκεί με ένα Air Bus 320 και η Olympic Air με ένα Bombardier Q-400.
Τα εισιτήρια
ROYAL JORDANIAN FALCONS Διάσημη για την ακρίβεια και τον επαγγελματισμό της, η ομάδα των Royal Jordanian Falcons έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει ένα μοναδικό θέαμα. Δημιουργήθηκε το 1976 και πετ
ROYAL JORDANIAN FALCONS
Διάσημη για την ακρίβεια και τον επαγγελματισμό της, η ομάδα των Royal Jordanian Falcons έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει ένα μοναδικό θέαμα. Δημιουργήθηκε το 1976 και πετά με 5 Extra-300 L αεροβατικά αεροσκάφη.
Κατά το τριήμερο των επιδείξεων στο Τατόι θα υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης εντός του αεροδρομίου, ενώ το κόστος αγοράς εισιτηρίου ξεκινά από 8 ευρώ ανά εισιτήριο και 4 ευρώ για παιδιά 3-12 ετών για την Παρασκευή και φτάνει τα 10 ευρώ ανά εισιτήριο και 5 ευρώ το παιδικό για το Σάββατο και την Κυριακή.
Την Παρασκευή το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 16.00 έως τις 18.30, ενώ το Σαββατοκύριακο θα ξεκινά από τις 9 το πρωί και θα ολοκληρώνεται στις 6.30 το απόγευμα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια ηλεκτρονικά από τοviva.gr
Μια πιλότος... ακροβάτης
Από μικρό παιδί περνούσε ώρες παρατηρώντας τα ανεμόπτερα που πετούσαν πάνω από τα σπίτια της πόλης της. Η αγάπη της για τον ουρανό μεγάλωνε διαρκώς και έτσι στα 16 της απέκτησε την άδεια για ανεμόπτερο και ακολούθησε το πτυχίο πιλότου το 2000. Σήμερα η παγκόσμια πρωταθλήτρια Aude Lemordant είναι η πρώτη γυναίκα πιλότος και αεροβάτης στην ομάδα της Breitling.
Το αθηναϊκό κοινό -μυημένο ή όχι- θα έχει την ευκαιρία να τη δει το Σαββατοκύριακο στο Τατόι μαζί με τον Francesco Fornabaio της Breitling. Η Γαλλίδα πρωταθλήτρια ήδη μετρά 6.500 ώρες πτήσης αλλά αυτό που την έχει κερδίσει πραγματικά φαίνεται ότι είναι οι αεροβασίες, στις οποίες συμμετέχει με ένα καινούργιο αεροπλάνο, το Extra 330SC.
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΗΓΗ:http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :