Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς να ενεργοποιήσετε και να αντιμετωπίσετε έναν τεμπέλη θυρεοειδή;

Συμπτώματα όπως η κούραση, η κατάθλιψη και η αύξηση του βάρους σχετίζονται με πολλές παθήσεις και ψυχικές καταστάσεις, γι’ αυτό και δεν είναι σπάνια η καθυστέρηση όσον αφορά στη σύνδεσή τους με τον υποθυρεοειδισμό.
Υποθυρεοειδισμός, είναι όταν ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει επαρκείς ποσότητες ορμονών που ρυθμίζουν το μεταβολισμό και αποτελέσματα αυτής της υπολειτουργίας είναι, μεταξύ άλλων, η τριχόπτωση, το πρησμένο πρόσωπο και οι δύσκολες εμμηνόρροιες. Εάν δεν διαγνωστεί και μείνει χωρίς  σχετική αγωγή ο υπολειτουργικός αδένας, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα καρδιάς αλλά και γονιμότητας.
Στην περίπτωση που παρατηρείτε 3 ή περισσότερα από τα συμπτώματα, ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας και προβείτε στις αντίστοιχες αιματολογικές εξετάσεις που θα διαλευκάνουν την πηγή του προβλήματος.
Πως όμως αντιμετωπίζεται ο υποθυρεοειδισμός στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων;
Λήψη ορμονών
Στη πλειονότητα των περιπτώσεων, ο υποθυρεοειδισμός είναι μη αναστρέψιμη διαδικασία και απαιτείται ισόβια φαρμακευτική αγωγή, από τη στιγμή που θα διαγνωσθεί. Ένα μεγάλο, ωστόσο, ρεύμα της ιατρικής κοινότητας πια, επικροτεί τη λήψη φυσικών πηγών ορμονών, που περιλαμβάνουν και την Τ3 και την Τ4 ορμόνη, εν εντιθέσει με τις συνθετικά κατασκευασμένες ορμόνες, οι οποίες προσφέρουν μόνο την Τ4, η οποία στη συνέχεια μετατρέπεται από τον οργανισμό σε Τ3.
Δεδομένου όμως ότι δεν έχουν όλα τα σώματα την ίδια ευκολία σε αυτή τη μετατροπή, οι φυσικές πηγές των ορμονών είναι σχεδόν πάντα η καλύτερη επιλογή.
Λήψη πολυβιταμινών

Οι πολυβιταμίνες που περιλαμβάνουν την ομάδα Β βιταμινών, βοηθούν στην ενεργοποίηση του  μεταβολισμού, ενώ επίσης καλά αποτελέσματα σε αυτό το κομμάτι έχουν και ο ψευδάργυρος και το σελήνιο.

Λήψη Ω-3 λιπαρών οξέων
Το ιχθυέλαιο περιέχει δυο είδη Ω-3 λιπαρών οξέων τα οποία, έχει αποδειχτεί, πως αντιμετωπίζουν συμπτώματα κατάθλιψης, ξηροδερμίας και ξητότητας της τρίχας, τα οποία είναι μερικά από τα συνηθέστερα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού.

Βελτιώστε τη δίαιτά σας
Κόψτε τη ζάχαρη και το λευκό σιτάρι, τρώτε πολλά λαχανικά, ελαιόλαδο, ψάρια και πρωτεΐνη χαμηλών λιπαρών.
Αποφεύγετε ωστόσο τα ωμά σταυρανθή λαχανικά, όπως είναι το μπρόκολο και το κουνουπίδι, καθώς αν έχετε ήδη υποθυρεοειδισμό, αυτά πιθανώς να επιδεινώσουν την ήδη προβληματική του λειτουργία.
Ενισχύστε το μεταβολισμό σας

Μπορεί να μην είναι από μόνος του στην καλύτερη δυνατή φόρμα, αλλά μπορείτε πάντα εσείς, με ασκήσεις ενδυνάμωσης, άρση βαρών και πιλάτες, να τον ενισχύσετε και να αυξήσετε το μεταβολικό σας ρυθμό.

Κοιμάστε καλά
Στοχεύετε πάντα σε ύπνο 7-9 ωρών, τα οφέλη του οποίου είναι ποικίλα, στην ψυχολογία, αλλά και στη φυσική κατάσταση του ατόμου. Για να μειώσετε, δε, το άγχος που διαταράσσει την ποιότητα του ύπνου σας, κάντε γιόγκα, διαλογισμό και ασκήσεις αναπνοών πριν πέσετε για ύπνο ή όποτε, μέσα στη μέρα, το κρίνετε εσείς απαραίτητο.
ΠΗΓΗ:http://www.clickatlife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :