Σύμφωνα με μελέτες που έχουν δημοσιευθεί σε τεύχος του επιστημονικού περιοδικού "Επιστήμες της Ζωής"
η artemesinin - ένα παράγωγο του φυτού αρτεμισία - μπορεί να σκοτώσει το 98% των καρκινικών κυττάρων του μαστού σε λιγότερο από 16 ώρες.
Και το βασικότερο τα φυσιολογικά κύτταρα δεν επηρεάστηκαν αρνητικά κατά την διάρκεια του πειράματος.
Οι επιστήμονες σε πειράματα τους δοκίμασαν μια συνταγή αρτεμισίας και σιδήρου για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων του μαστού, με άκρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα.
Ακολούθησαν νέες μελέτες και οι ερευνητές ανέφεραν ότι η artemesinin - ένα παράγωγο του φυτού αρτεμισία - σκοτώνει εμπλουτισμένα με σίδηρο καρκινικά κύτταρα του μαστού, χωρίς να βλάπτει τα υγιή.
Οι ισχυρές αυτές αντικαρκινικές ιδιότητες της αρτεμισίας ενεργοποιούνται από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις από τα κανονικά επίπεδα σιδήρου των καρκινικών κυττάρων.
Πολλά πειράματα έχουν διαπιστώσει ότι η artemesinin γίνεται αμείλικτη υπό την παρουσία σιδήρου.
Στην Ασία, την Αφρική και την Κίνα τα δισκία artemesinin είναι ευρέως γνωστά διότι σε πολλές περιπτώσεις, χρησιμοποιείται επιτυχώς για τη θεραπεία της ελονοσίας, επειδή το παράσιτο έχει υψηλή συγκέντρωση σιδήρου.
Τα καρκινικά κύτταρα έχουν - επίσης - υψηλές συγκεντρώσεις σιδήρου, καθώς συχνά απορροφούν τον σίδηρο για να διευκολυνθεί η κυτταρική διαίρεση.
Οι επιστήμονες Henry Lai και Singh Narendra του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ εξέτασαν την επίδρασή της artemesinin στα καρκινικά κύτταρα του μαστού και στις εκθέσεις τους που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό "Επιστήμες της Ζωής" ανέφεραν ότι σχεδόν όλα τα καρκινικά πέθαναν μέσα σε 16 ώρες.
Όταν δε το βότανο χρησιμοποιήθηκε από μόνο του προκάλεσε μείωση κατά 28% των κυττάρων του καρκίνου του μαστού, αλλά όταν συνδυάστηκε με σίδηρο εξάλειψε τον καρκίνο σχεδόν εξ ολοκλήρου.
Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα πως ένα φυσικό βότανο προκαλεί απόπτωση των καρκινικών κυττάρων.
«Αυτό μοιάζει πολύ ελπιδοφόρα», λέει ο Gary Poser του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη στο Μέριλαντ.
Παρόλα αυτά, προσθέτει, «και άλλοι ερευνητές πρέπει να αναπαράγουν αυτά τα αποτελέσματα"
Και βέβαια οι επιστήμονες συνεχίζουν τα πειράματά τους με την αρτεμισία και για άλλες μορφές καρκίνου.
Πηγές
ΠΗΓΗ: http://enallaktikidrasi.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου