Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Χάνει και στα φιλικά η Εθνική - Εντός έδρας ήττα 2-0 από την Σερβία

Με γκολ του Πέτροβιτς στο 60' με κεφαλιά και σουτ του Γκουντέλι στο 92' η Ελλάδα ηττήθηκε και στα Χανιά από την Σερβία (0-2) σε φιλικό που... απέδειξε ξανά ότι η ομάδα έχει μεγάλο πρόβλημα.

Λίγες ημέρες μετά την ήττα-σοκ από τα Νησιά Φερόε στο Καραϊσκάκη για τα προκριματικά του, η Εθνική ομάδα έχασε και από την Σερβία σε φιλικό στα Χανιά. Η Ελλάδα με την καθοδήγηση του Κώστα Τσάνα και του Γιώργου Καραγκούνη από τον πάγκο, έδειξε για ακόμη μια φορά οτι έχει μεγάλο αγωνιστικό και ψυχολογικό πρόβλημα. Και η Σερβία προερχόταν από αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά έδειξε σοβαρότητα και πειθαρχία στο 90λεπτο. Κάτι που δεν είχαν οι Έλληνες διεθνείς.
Η Εθνική είχε πιο καλή εικόνα συγκριτικά με το χάλι κόντρα στα Νησιά Φερόε, αλλά δημιουργικά δεν είχε εμπνεύσεις και συνοχή.
Αποτέλεσμα σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο να μετρήσει μόλις ένα σουτ (στο 27' ο Μανιάτης), ενώ οι Σέρβοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα έχοντας ένα σουτ του Τόσιτς στο 38'.
Το σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 50' (έδιωξε σε κόρνερ ο Στοΐκοβιτς) ήταν η καλύτερη επιθετική προσπάθεια των διεθνών, προτού οι Σέρβοι ανοίξουν το σκορ με την κεφαλιά του Πέτροβιτς στο 60' και ο Κώστας Τσάνας αρχίσει τις αλλαγές. Η έξοδος του εκνευρισμένου Κονέ (αφού απείλησε να γρονθοκοπήσει τον Μάτιτς και έσπρωξε και τον Μανιάτη) έφερε πιο μπροστά τον Σάμαρη, αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Ο Μπακάκης, στο ντεμπούτο του (το έκανε και ο Κολοβός), έκανε κούρσες από δεξιά και ο Μάνταλος είχε μια καλή κεφαλιά στο 86', αλλά η ισοφάριση δεν ήρθε και η Ελλάδα υπέστη ακόμη μία ήττα, μια και στο 92' ο Γκούντελ πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ και έγραψε το 0-2.
Οι Έλληνες φίλαθλοι πάντως παρότι πικράθηκαν από το ανεπιτυχές αποτέλεσμα, χειροκρότησαν και τις δύο ομάδες στο γήπεδο στα Περιβόλια. Πλέον, το επόμενο ραντεβού στην Εθνική είναι τον Μάρτιο με την ελπίδα η Ελλάδα να έχει διαφορετική (προς το καλύτερο) εικόνα, αν και αυτή η ήττα θα μετρήσει αρνητικά και στην βαθμολογία της FIFA.
ΕΛΛΑΔΑ: Γλύκος, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης (61’ Μπακάκης), Βύντρα, Μανωλάς (73’ Μόρας), Χριστοδουλόπουλος, Μανιάτης, Κονέ (64’ Τζιόλης), Σάμαρης (79’ Μάνταλος), Μαυρίας (71’ Κολοβός), Αθανασιάδης (64’ Γκέκας).
ΣΕΡΒΙΑ: Στοΐκοβιτς, Τόσιτς, Ιβάνοβιτς, Τόμοβιτς, Μακσίμοβιτς (88’ Μίτροβιτς), Μάτιτς, Τόσιτς (89’ Ρουκάβινα), Πέτροβιτς (82’ Γκουντέι), Γιόγιτς (66’ Ντούρισιτς), Μάρκοβιτς (66’ Λάζοβιτς), Μίτροβιτς.
 Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :