Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Στα ύψη οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Στα ύψη οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Η ένταση στις σχέσεις Ελλάδας και πιστωτών και η παρατεινόμενη αβεβαιότητα για το σχήμα της επόμενης μέρας ασκούν ισχυρές πιέσεις στο κόστος δανεισμού του Δημοσίου. Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου αυξήθηκε σημαντικά χθες στα επίπεδα του 8,34%, διατηρώντας, πρακτικά, κλειστή την πόρτα των αγορών για τη χώρα και αναβάλλοντας προηγούμενα σχέδια της κυβέρνησης για έκδοση νέου επταετούς ομολόγου, φέτος. Σύμφωνα με το Dow Jones οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αυξάνονται, καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για τις εντάσεις μεταξύ της κυβέρνησης της χώρας και των πιστωτών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι επενδυτές ανησυχούν για τις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις, καθώς η κυβέρνηση για να πείσει τους πιστωτές πως βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από το πρόγραμμα διάσωσης, ίσως να χρειαστεί να προχωρήσει σε περαιτέρω αντιδημοφιλείς μεταρρυθμίσεις.
«Αυτό θα καταστήσει δυσκολότερη την εξεύρεση των ψήφων που χρειάζεται για την εκλογή ενός νέου Προέδρου τον Μάρτιο, προκαλώντας πιθανώς εκλογές.
Και καθώς τα αντί-ευρωπαϊκά κόμματα προηγούνται στις δημοσκοπήσεις, αυτή η προοπτική ταρακουνά τις αγορές», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :