Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Υπέροχες ιδέες για έναν οικονομικό Χριστουγεννιάτικο στολισμό!

Αναμένοντας την πιο ζεστή και αγαπημένη γιορτή των Χριστουγέννων, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας ιδέες για μία πρωτότυπη, όμορφη αλλά και οικονομική διακόσμηση του σπιτιού μας. Άλλωστε τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο για τους μικρούς μας φίλους αλλά για όλους εμάς που ακόμα νιώθουμε παιδιά.
Ο Δεκέμβριος έρχεται σιγά σιγά και οι μέρες ως τα Χριστούγενναμετράνε αντίστροφα. Φέτος για τους περισσότερους πολλά πράγματα θα είναι διαφορετικά, κυρίως όσον αφορά υλικά πράγματα. Ας αρκεστούμε σε απλές και λιτές διακοσμήσεις, ας χρησιμοποιήσουμε τα στολίδια από προηγούμενα χρόνια, και ας βάλουμε και την φαντασία μας σε όλα αυτά για απλές αλλά όμορφες και πρωτότυπες Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις. Άλλωστε Χριστούγεννα χωρίς διακόσμηση και εορτασμό δεν γίνονται! Χρώματα παντού, όπως κόκκινο, χρυσό, ασήμι, τα φωτάκια να παίζουν και όλα μαζί να δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα.
Δείτε μερικές όμορφες απλές και οικονομικές ιδέες για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού!
Χρησιμοποιήστε χάρτινα δεντράκια κωνικού σχήματος και τοποθετήστε τα πάνω στο μπουφέ ή σε ένα τραπέζι.
Προσθέστε άνεση και λάμψη στην αγαπημένη καρέκλα του σπιτιού σας. Χρησιμοποιήστε παλιά και μεταχειρισμένα πουκάμισα ως μαξιλαροθήκες και εφαρμόστε τα στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
Με τα κουπάτ για τα μπισκότα, δημιουργήστε γιορτινά σχέδια από χαρτί και κρεμάστε τα όπου εσείς νομίζετε ότι θα δημιουργήσουν μία πιο ζεστή ατμόσφαιρα. Επίσης μπορείτε να τα κρεμάσετε έτσι όπως είναι στο δέντρο βάζοντας το αγαπημένο σας διακοσμητικό χαρτί στην εσωτερική πλευρά.
Στολίστε μία γωνία στο σπίτι σας με τις εορταστικές γιορτινές κάρτες που σας έχουν στείλει.
Φτιάξτε μία γωνία γεμάτη ζαχαρωτά. Προτιμήστε μεγάλου μεγέθους για να κάνετε μεγαλύτερη εντύπωση. Σας προτείνουμε μεγάλα και πολύχρωμα γλειφιτζούρια.
Κρεμάστε στο δέντρο σας χάρτινους κώνους ή μπάλες με εκπλήξεις – ζαχαρωτά, καραμέλες και μικρά παιχνίδια και αφήστε τους καλεσμένους σας να τα πάρουν μαζί τους στο σπίτι τους.
Ζαχαρωτά και ζελεδάκια στο δέντρο...! Ναι ναι! περάστε μια άσπρη κλωστή σε πολύ λεπτή βελόνα και τρυπήστε στη μέση ένα ένα τα ζαχαρωτά. Φτιάχτε ευφάναστες γιρλάντες γαι το δέντρο αλλά και για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!
Βάψτε κουκουνάρια με χρυσή μπογιά και τοποθετήστε τα σε κεντρικά τραπέζια του σπιτιού μέσα σε ξύλινα καλάθια.
Κεριά τυλιγμένα με κανέλα
Τυλίξτε απλά τις πετσέτες του φαγητού, δέστε μια απλή κορδέλα σε μπεζ ή χρυσό χρώμα και καρφιτσώστε επάνω ένα κλαράκι από το δέντρο που τυχαίνει να έχετε στον κήπο σας.
Ξερά κλαριά με φωτάκια
Αλάτι και κλαδιά στα βάζα
Κλαδιά βαμμένα με σπρέι
Φτιάξτε εύκολες γιρλάντες με μερικά κλαδιά που θα κόψετε από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εμπλουτίστε τες με κόκκινες και χρυσές κορδέλες.
Για όσους θέλουν πάντα να πρωτοτυπούν και να διαφέρουν - σας προτείνουμε την παρακάτω εναλλακτική για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο
ΠΗΓΗ:boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :