Σε 3 startups από το χώρο της τεχνολογίας επένδυσε το Odyssey Venture Partners, ένα από τα τέσσερα επενδυτικά funds που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Jeremie.
Και οι τρεις εταιρείες (Aftersearch, liateR και Sensorflare) συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης The Accelerator της Metavallon, ενώ η επένδυση σε κάθε μία από αυτές ανέρχεται στις 25.000 ευρώ.
Aftersearch
H AfterSearch (http://aftersear.ch/) έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή που βοηθάει μια ομάδα να καταλήξει πιο γρήγορα και πιο εύκολα σε κάποια απόφαση. Πρακτικά, απαντά στο πρόβλημα που συναντούν ομάδες εργασίας σχετικά με τη λήψη καθημερινών καθώς και σημαντικών αποφάσεων. Η πλατφόρμα της AfterSearch προσφέρει στις ομάδες έναν μοναδικό διαδικτυακό χώρο αποφάσεων όπου μπορούν να μοιράζονται μεταξύ τους πληροφορίες, να οργανώνουν το υλικό που διαθέτουν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, και να το αξιολογούν με αποτελεσματικό τρόπο. Η αρχική έκδοση της πλατφόρμας AfterSearch ήδη έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται ιδιωτικά από τρείς ελληνικές εταιρείες (private beta) και τα πρώτα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.
liateR
Η liateR (http://liater.co/) χρησιμοποιεί εξελιγμένες τεχνολογίες αναγνώρισης κίνησης, φωνητικών εντολών και εικονικής πραγματικότητας φιλοδοξώντας να αλλάξει τον χώρο του εμπορίου (ήτοι του retail, από όπου παίρνει και το όνομάς της). Στόχος της ομάδας liateR είναι να δημιουργήσει εργαλεία που βοηθούν τόσο τους καταναλωτές όσο και τους εμπόρους λιανικής και τις εταιρείες να προσφέρουν πληρέστερη εξυπηρέτηση και να αλληλεπιδρούν πιο αποτελεσματικά με τους καταναλωτές τους.
Η πρώτη υπηρεσία ηλεκτρονικού δοκιμαστηρίου έχει ήδη αναπτυχθεί και αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε 6 φυσικά καταστήματα της αλυσίδας αθλητικών ειδών Sportmania στην Αθήνα, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί τα επόμενα στάδια επέκτασης στην εγχώρια και την παγκόσμια αγορά.
Eπίσης, σε διαγωνισμό που έλαβε χώρα στη Silicon Valley υπό την αιγίδα της IBM, η liateR διακρίθηκε κερδίζοντας τα δύο πρώτα βραβεία με δώρο υπηρεσίες ύψους 35.000 δολαρίων.
Eπίσης, σε διαγωνισμό που έλαβε χώρα στη Silicon Valley υπό την αιγίδα της IBM, η liateR διακρίθηκε κερδίζοντας τα δύο πρώτα βραβεία με δώρο υπηρεσίες ύψους 35.000 δολαρίων.
Sensorflare
Στόχος της Sensorflare (http://www.sensorflare.com/) είναι να γίνει η ζωή μας εύκολη, απλή και ευχάριστη. Η Sensorflare υπόσχεται να ενεργοποιήσει, να συνδυάσει, και να αυτοματοποιήσει τις λειτουργίες των συνδεδεμένων συσκευών του σπιτιού μας, δίνοντας τους την ικανότητα να αντιλαμβάνονται τις δραστηριότητες και τις ανάγκες μας. Οι υπηρεσίες της Sensorflare κάνoυν τις συσκευές μας όχι απλά έξυπνες (smart) αλλά ευφυείς (intelligent) έτσι ώστε να μπορούν να εκτελούν σύνθετες λειτουργίες χωρίς συνεχή ανθρώπινο έλεγχο. Για την υλοποίηση των στόχων της, η startup Sensorflare χρησιμοποιεί ένα σύνολο προηγμένων τεχνολογιών που σχετίζονται με το διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things), το σημασιολογικό ιστό (Semantic Web) και τη μηχανική μάθηση (Machine Learning) και συνοδεύονται από ένα σύνολο επιτυχημένων εγκαταστάσεων σε κτήρια σε Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία.
ΠΗΓΗ:imerisia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου