Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Σουβλάκια κοτόπουλου με κάρι

Σ τρώσε ΤΟ Τραπέζι, το δείπνο θα είναι έτοιμο σε 20 '.
Υλικά
  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 1 κουτ. σούπας κάρι
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας μαυροκούκι (μαυροσούσαμο) ή άσπρο σουσάμι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σαλάτα
  • 350 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • λίγα φύλλα μαϊντανού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το λαδολέμονο
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 μέτρια λεμόνια
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
  • 1/2 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
  • 2 με 3 στήμονες σαφράν 
Μερίδες  4
Προετοιμασία  10  Μαγείρεμα  10-15
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  Λαδολέμονο:  Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το λαδολέμονο και το κρατάμε σε ένα μπολ.

Κοτόπουλο:  Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200 ° C. Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε όσο το δυνατόν πιο ισομεγέθεις κύβους, τους βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας από το λαδολέμονο, το κάρι, το μαυροκούκι ή το σουσάμι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε τα κομμάτια σε ένα λαδωμένο ταψί ή τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκι και τα ψήνουμε για 10 - 15 λεπτά περίπου.

Σαλάτα:  Παράλληλα, καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα, για να απομακρύνουμε τα χώματα, και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα και 4 - 5 κουταλιές της σούπας από το λαδολέμονο και ανακατεύουμε.

Σερβίρισμα:  Μοιράζουμε το κοτόπουλο στα πιάτα και συνοδεύουμε με τη μανιταροσαλάτα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λαδολέμονο και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ:boro.gr
AdTech αγγελία

Δεν υπάρχουν σχόλια :