Αποτελούν τοπικό πιάτο της Αργεντινής ενώ έχουν αγαπηθεί και από το ελληνικό κοινό σε διάφορες παραλλαγές. Μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις να φτιάχνεις τα δικά σου εμπανάδας με κοτόπουλο;
Υλικά
Για τη ζύμη
- 500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
- 100 γραμμ. νερό
- Αλάτι χοντρό
Για τη γέμιση
- ½ κόκκινη πιπεριά
- ½ πράσινη πιπεριά
- ½ κρεμμύδι ξερό
- ½ κρεμμύδι πράσινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
- 400 γραμμ. κοτόπουλο ψιλοκομμένο και μισοψημένο
- 5 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 σφιχτά βρασμένα αυγά
- 12 ελιές
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 αυγό χτυπημένο
- Λάδι για το τηγάνι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι δημιουργώντας ένα κενό στη μέση. Ανακατεύουμε το νερό με το αλάτι και το ρίχνουμε στη μέση από το αλεύρι μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε το μίγμα πολύ καλά μέχρι να γίνει ενιαίο. Το ανοίγουμε μέχρι να αποκτήσει 1 εκατοστό πάχος και το κόβουμε σε 12 κομμάτια τετράγωνα ή στρόγγυλα.
Για τη γέμιση: Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές αφήνοντας τα για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, το τσίλι, λίγο πιπέρι, το αλάτι και το κοτόπουλο και τα αφήνουμε για 12 λεπτά. Αν δεν έχει ψηθεί το κοτόπουλο, αφήνουμε για λίγο ακόμα.
Τέλος προσθέτουμε στα κομμάτια ζύμης που φτιάξαμε λίγο από τη γέμιση του κοτόπουλου με τις πιπεριές, λίγο αυγό και μια ελιά ψιλοκομμένη. Αφού τα προσθέσουμε όλα κλείνουμε τη ζύμη και πιέζουμε με τα δάχτυλα ή με ένα πιρούνι την άκρη της ζύμης ώστε να μην ανοίξει . Πριν τα βάλουμε στο φούρνο τα αλείφουμε με λίγο αυγό και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
ΠΗΓΗ:koolnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου