Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Μήνυμα από Γερμανία: «Ελπίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα κάνει πράγματα που δεν θα μπορέσει να αντέξει η Ελλάδα»

Μήνυμα από Γερμανία: «Ελπίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα κάνει πράγματα που δεν θα μπορέσει να αντέξει η Ελλάδα»

Η πρώτη επίσημη αντίδραση από τη Γερμανία ήρθε δια στόματος του επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας. Σύμφωνα με τον Γιένς Βάιντμαν, η βοήθεια προς την Ελλάδα εξαρτάται μόνο από το αν θα τηρηθούν οι συμφωνίες που έχουν αποφασιστεί. «Είναι σαφές ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να εξαρτάται από τη στήριξη μέσω ενός προγράμματος βοήθειας - αυτό μπορεί να υπάρξει μόνο εφόσον τηρούνται οι συμφωνίες»

«Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να συνεχίσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Bundesbank. Ερωτώμενος για το τι περιμένει από τον κ. Τσίπρα μετά την εκλογική νίκη του είπε ξεκάθαρα ότι περιμένει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, το φορολογικό σύστημα και την οικονομία γενικότερα. «Ελπίζω ότι δεν θα κάνει πράγματα που δεν θα μπορέσει να αντέξει η Ελλάδα», είπε με νόημα.
Σε ότι αφορά το χρέος τόνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα νέου κουρέματος, ότι έγινε ήδη ένα και πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.
Τα αποτελέσματα των «exit polls» σχολίασε και η Πρόεδρος του κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke) Κάτια Κίπινγκ, η οποία, μέσω Twitter, έκανε λόγο για «μια όμορφη μέρα» και για την «αρχή της ευρωπαϊκής άνοιξης», από την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :