Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Σουβλάκια με χαλούμι, μαϊντανό και λεμονάτη salsa ελιάς

Ένα ορεκτικό με βάση το χαλούμι που δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Υλικά

  • 350γρ. χαλούμι (2 κομμάτια)
  • 32 καλαμάκια για σουβλάκια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για τη salsa
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 15 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλή, ξαλμυρισμένη, ψιλοκομμένη
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 μικρό κρεμμύδι κόκκινο, σε κυβάκια

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τη λεμονάτη salsa ελιάς: Ρίχνετε όλα τα υλικά της σ’ ένα μικρό μπολ και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 2

Κόβετε κάθε κομμάτι χαλούμι σε οκτώ φέτες του ίδιου μεγέθους. Χωρίζετε κάθε φέτα στα τέσσερα για να φτιάξετε τριάντα δύο κομμάτια.

Βήμα 3

Ζεσταίνετε μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Ροδίζετε τα κομμάτια του τυριού σε δύο ή τρεις δόσεις και από τις δύο πλευρές και τα αφήνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Κάθε φορά που ροδίζετε τα κομμάτια τυριού, θα προσθέτετε λίγο λάδι.

Βήμα 4

Περνάτε τα κομμάτια του τυριού σε καλαμάκια όσο ακόμα είναι ζεστά, ώστε κάθε σουβλάκι να μοιάζει με γλειφιτζούρι. Σερβίρετε τα σουβλάκια ζεστά συνοδεύοντας με τη λεμονάτη salsa ελιάς.
Σημείωση: Η salsa μπορεί να ετοιμαστεί από το πρωί. Το τυρί μπορεί να τηγανιστεί 4 ώρες πριν και να ζεσταθεί στους 180°C για 5 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.
ΠΗΓΗ:olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :