Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Φιλέτο γλώσσας με «λεμονίζουσα» κρούστα



Υλικά
  • 4 μεριδιάρικα φιλέτα γλώσσας (ή περισσότερα μικρότερα κομμάτια)
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
  • 1 κουτ. σούπας ξερή λουίζα (ή δυόσμο) τριμμένη
  • ξύσμα και χυμό 1 λεμονιού
  • 40 γρ. κουκουνάρια καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα 
  • μπρόκολο στον ατμό 
Μερίδες 4
Προετοιμασία 5΄ Μαγείρεμα 10΄
ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το γκριλ. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόχαρτο και το λαδώνουμε. Απλώνουμε τα φιλέτα γλώσσας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με 1 κουτάλι τη φρυγανιά με το βούτυρο, τη λουίζα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα κουκουνάρια και το αλατοπίπερο. «Αλείφουμε» με αυτό το μείγμα τα φιλέτα των ψαριών και τα ψήνουμε κάτω από το καυτό γκριλ για 5 - 7 λεπτά. Σερβίρουμε με μπρόκολο στον ατμό.

Συνταγή TINA WEBB
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΗΓΗ:gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :