Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Κανελόνια με κιμά και μπρόκολο

Υλικά

Για 6-8 άτομα

Λιγο μαϊντανό
1 κανέλα
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1-2 κόκκινες ή πράσινες πιπεριές
Μισό ποτήρι λευκό κρασί
Μισό ποτηρι ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
1 μπρόκολο ψιλοκομμένο
1 κουτί κανελλόνια άβραστα
450 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 κονσέρβα ντοματάκι
Λίγα κίτρινα τυριά

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κιμά με 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες. Ρίχνουμε τις 2 κόκκινες πιπεριές μέσα, σοτάρουμε και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
Προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, τριμμένο 1 ξυλάκι κανέλα, ρίγανη, μαϊντανό ψιλοκομμένο και ρίχνουμε το μισό ντοματακι μέσα.

Ανακατεύουμε λίγο σε χαμηλή φωτιά ώστε να μην έχει πολλά υγρά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το σκόρδο. Σοτάρουμε, ρίχνουμε το ντοματακι, το μπρόκολο, το άλλο μισό αλατοπίπερο, λίγο ζάχαρη και μισό ποτήρι νερό να πάρει λίγο βράση

Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος ρίχνουμε μια μέσα και 1 χούφτα κίτρινα τυριά και ανακατεύουμε .
Αφού κρυώσει ο κιμάς τότε παίρνουμε τα κανελόνια και τα γεμίζουμε με ένα κουταλάκι καλά ή με μια σακούλα κορνέ, τα στρώνουμε στο πυρέξ όλα και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και στο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Μετά βγάζουμε ρίχνουμε λίγα κίτρινα τυριά και στο φούρνο για 10 λεπτά.

ΠΗΓΗ:sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :