Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτάΥλικά
3 αυγά
250 γρ. ζάχαρη (+200 γρ. ζάχαρη άχνη για το γλάσο)
200 γρ. γιαούρτι
250 γρ. αλεύρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. χυμό από λεμόνι
1 κ.σ. ζεστό νερό
250 γρ. ζάχαρη (+200 γρ. ζάχαρη άχνη για το γλάσο)
200 γρ. γιαούρτι
250 γρ. αλεύρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. χυμό από λεμόνι
1 κ.σ. ζεστό νερό
Εκτέλεση
Μια ιδέα για να συνοδέψετε τον απογευματινό σας καφέ!
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου ασπρίσουν. Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε το γιαούρτι και το ξύσμα ανακατεύοντας με μία μαρίζ. Στο τέλος προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα.
Ανακατεύετε απαλά και αδειάζετε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ ή φόρμα σιλικόνης και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 50 λεπτά. Εάν χρειαστεί ψήνετε για λίγο παραπάνω. Βγάζετε από τον φούρνο, αφήνετε λίγο να κρυώσει και γλασάρετε, ανακατεύοντας ζάχαρη άχνη, ζεστό νερό και χυμό από λεμόνι.
ΠΗΓΗ:sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου