Υλικά:
2 στήθη κοτόπουλο
σησαμέλαιο (από μη καβουρδισμένο σουσάμι)
1 πιπεριά κόκκινη
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 πράσο
1/2 κρεμμύδι φρέσκο
6 baby corn
3 κ.σ. σόγια σος
1 + 1/2 κ.σ. κάρυ
1/2 κ. γλ. πιπέρι σετσουάν
1/2 κ. γλ. μίγμα 5 μπαχαρικών *
αλάτι
Εκτέλεση:
Αρχικά κόβουμε όλα τα υλικά μας. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη. (Θα πρέπει να προσέξουμε να πλύνουμε τα σκεύη που χρησιμοποιήσαμε ή ακουμπήσαμε το κοτόπουλο).
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι, αρχικά στη μέση και μετά κατά μήκος. Κόβουμε τη πιπεριά σε μικρές λωρίδες. Κόβουμε το πράσο και το φρέσκο κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε λίγο σησαμέλαιο στο τηγάνι μέχρι να καλυφθεί ο πάτος και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ψήνουμε για 7-10 λεπτά γυρίζοντας από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος.
Βάζουμε λίγο σησαμέλαιο στο τηγάνι και προσθέτουμε τα λαχανικά εκτός από το φρέσκο κρεμμύδι, ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα μπαχαρικά με τη σόγια σος.
Τέλος προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, σβήνουμε τη φωτιά ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
*μίγμα 5 μπαχαρικών : Το μίγμα πέντε μπαχαρικών πωλείτε σε κατάστημα μπαχαρικών και αποτελείται από γαρίφαλο, κανέλα, γλυκάνισο, πιπέρι σετσουάν, κόλυανδρο.
ΠΗΓΗ:govastileto.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου