Ένα ευωδιαστό ματζούνι για να ξεδιψάσουμε. Σερβίρεται κατά προτίμηση σε ψηλό ποτήρι, με πάγο και καλαμάκι.
Υλικά
Για το σιρόπι
- 1 κούπα νερό
- 2 κουτ. σούπας φύλλα λουίζας, ξερά
- 2 κούπες ζάχαρη
Για το σερβίρισμα
- παγάκια
- σόδα ή τόνικ
Μερίδες 1
Προετοιμασία 10΄
Διαδικασία Ξεκινάμε φτιάχνοντας ένα τσάι λουίζας. Βράζουμε το νερό και, όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα φύλλα της λουίζας, καλύπτουμε με ένα πιάτο ή ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε 5 - 6 λεπτά να σταθεί. Υστερα, σουρώνουμε το νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Οταν πάρει βράση, σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη, μέχρι το σιρόπι να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να το βάλουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι και να το συντηρήσουμε στο ψυγείο έως και 2 εβδομάδες.
Σερβίρισμα
Γεμίζουμε το 1/5 ενός ψηλού ποτηριού με σιρόπι λουίζας, προσθέτουμε παγάκια και απογεμίζουμε με σόδα ή τόνικ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να διαλυθεί το σιρόπι. Αν βάλουμε σόδα, η γεύση του αναψυκτικού θα είναι γλυκιά, ενώ με το τόνικ το αποτέλεσμα είναι πιο ουδέτερο και ισορροπημένο.
Συμβουλή
- Αν έχουμε γλάστρα με λουίζα, μπορούμε να φτιάξουμε το αναψυκτικό με φρέσκα φύλλα. Σε αυτή την περίπτωση, φτιάχνουμε πρώτα ένα σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη (το βράζουμε για 3 - 4 λεπτά). Αφού το αποσύρουμε, προσθέτουμε ½ κούπα φύλλα λουίζας, αφήνουμε να κρυώσει και το σουρώνουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι. Το συντηρούμε στο ψυγείο και το αραιώνουμε με σόδα ή τόνικ, όταν πρόκειται να σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ:gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου