Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτάΥλικά
5 κομμάτια ψαρονέφρι
5 κ.σ. μέλι
Φρέσκια ρίγανη και φρέσκο θυμάρι
Ένα κομμάτι αρνίσια μπόλια
2 φέτες ζαμπόν
αλάτι & πιπέρι
2 κ.σ. μουστάρδα με σύκο
1 κομμάτι λαδόκολλα
5 κ.σ. μέλι
Φρέσκια ρίγανη και φρέσκο θυμάρι
Ένα κομμάτι αρνίσια μπόλια
2 φέτες ζαμπόν
αλάτι & πιπέρι
2 κ.σ. μουστάρδα με σύκο
1 κομμάτι λαδόκολλα
Για τη sauce
Το ζουμί από το κρέας
3 κ.σ. απλή μουστάρδα
2 κ.σ. μουστάρδα απλή
3 κ.σ. μέλι
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
3 κ.σ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. αλεύρι νισεστέ
Το ζουμί από το κρέας
3 κ.σ. απλή μουστάρδα
2 κ.σ. μουστάρδα απλή
3 κ.σ. μέλι
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
3 κ.σ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. αλεύρι νισεστέ
Για τις πατάτες
Πατάτες
1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
Λάδι αλάτι πιπέρι
2 ποτήρια του νερού μπύρα
1 λτ νερό
Μαύρο αλάτι
Κόκκινο πιπέρι
Πατάτες
1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
Λάδι αλάτι πιπέρι
2 ποτήρια του νερού μπύρα
1 λτ νερό
Μαύρο αλάτι
Κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
Ενα υπέροχο, γευστικό φαγητό
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το μέλι, τα μπαχαρικά, τη μουστάρδα από τα σύκα και αλείφουμε το κρέας. Κατόπιν το τυλίγουμε με τη μπόλια και μετά με τις φέτες ζαμπόν. Τέλος το κάνουμε σαν καραμέλα με την χρήση της λαδόκολλας και το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 1,5 ώρα στους 160 βαθμούς.
Για τη σάλτσα στραγγίζουμε από την λαδόκολλα τα υγρά που έβγαλε το κρέας σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει. Στο τέλος προσθέτουμε και το αλάτι σε περίπτωση που δεν πήξει η σάλτσα.
Για τις πατάτες:
Τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τις ανακατεύουμε με το χέρι. Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε να ψηθούν για 2 ώρες στους 150 βαθμούς.
ΠΗΓΗ:sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου