Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Πεπόνι με προσούτο, μια φοβερή γκουρμεδιά

Σαν σαλάτα ή κύριο γεύμα.
Χορταίνει και δροσίζει όσο καμία σαλάτα στις αρχές του καλοκαιριού.

Υλικά
  • 1 πεπόνι βιολογικό κατά προτίμηση
  • 150 γραμμάρια προσιούτο ελληνικό (Στρεμμένου) ή ιταλικό (Πάρμας)
  • Λίγα ανάλατα πράσινα φυστίκια
Εκτέλεση
  • Κόψτε το πεπόνι σε φέτες λεπτές
  • Τυλίξτε γύρω από κάθε φέτα μια φετούλα προσιούτο
  • Σπάστε χοντρά τα φυστίκια στο μούλτι
  • Ρίξτε άφθονα πάνω από τη σαλάτα
Οι New York Times, στην ειδική σελίδα τους για την κουζίνα προτείνουν μια σαλάτα με προσιούτο υπερπαραγωγή:
Περιέχει ραπανάκι κόκκινο, αυγά βραστά, ξερό παξιμάδι, κίτρινα και κόκκινα πατζάρια, ξερά φασόλια, προσιούτο και πεπόνι!
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :