Σαν σαλάτα ή κύριο γεύμα.
Χορταίνει και δροσίζει όσο καμία σαλάτα στις αρχές του καλοκαιριού.
Υλικά
- 1 πεπόνι βιολογικό κατά προτίμηση
- 150 γραμμάρια προσιούτο ελληνικό (Στρεμμένου) ή ιταλικό (Πάρμας)
- Λίγα ανάλατα πράσινα φυστίκια
Εκτέλεση
- Κόψτε το πεπόνι σε φέτες λεπτές
- Τυλίξτε γύρω από κάθε φέτα μια φετούλα προσιούτο
- Σπάστε χοντρά τα φυστίκια στο μούλτι
- Ρίξτε άφθονα πάνω από τη σαλάτα
Οι New York Times, στην ειδική σελίδα τους για την κουζίνα προτείνουν μια σαλάτα με προσιούτο υπερπαραγωγή:
Περιέχει ραπανάκι κόκκινο, αυγά βραστά, ξερό παξιμάδι, κίτρινα και κόκκινα πατζάρια, ξερά φασόλια, προσιούτο και πεπόνι!
Πηγή:iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου