Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Τηγανητές μπάμιες

Αυτό το τόσο καλοκαιρινό συνοδευτικό είναι τέλειο για ψητά κρεατικά και πουλερικά αλλά και για ένα ωραίο ψάρι.

  • Μερίδες: 6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30'
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60'
  • Έτοιμο σε: 1:30 '
















  • Υλικά

    • 1 κιλό μπάμιες φρέσκιες
    • 1½ φλιτζάνι ξίδι
    • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 3 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
    • αλάτι

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Παίρνετε τις μπάμιες, τις ξεπλένετε με δροσερό νερό και τις στεγνώνετε με πετσέτα. Καθαρίζετε το πάνω μέρος τους κόβοντας το περιμετρικά με το μαχαιράκι και προσεκτικά για να μην τις τρυπήσετε. Πρώτα τις βουτάτε μέσα σε μισό φλιτζάνι ξίδι κι αμέσως μετά τις ακουμπάτε σε μια λεκάνη.

    Βήμα 2

    Όταν τελειώσετε αυτή την απαιτητική δουλειά, αλατίζετε καλά τις μπάμιες ανακατεύοντάς τες με το χέρι, για να πάει παντού το αλάτι.

    Βήμα 3

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αμέσως μετά, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τις μπάμιες λίγες λίγες να τηγανιστούν για 5 λεπτά η κάθε τηγανιά.

    Βήμα 4

    Όταν τελειώσετε το τηγάνισμα, παίρνετε ένα μεσαίο ταψί του φούρνου, το λαδώνετε με λίγο λάδι από το τηγάνι και απλώνετε στον πάτο του τις μισές φέτες ντομάτας που έχετε κόψει. Ρίχνετε από πάνω τις μισοτηγανισμένες μπάμιες και τις σκορπάτε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Σκεπάζετε με τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας.

    Βήμα 5

    Περιχύνετε το φαγητό με το υπόλοιπο λάδι του τηγανιού, αλατίζετε ελαφρά και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Αυτές οι μπάμιες τρώγονται και ζεστές και κρύες, συνοδεύοντας κάποιο ελαφρύ κρεατικό.

    Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
    Food Styling: Τίνα Webb

    Ηλίας Μαμαλάκης

    ΠΗΓΗ:olivemagazine.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια :