ΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
«Tεμπελόπιτα»
Για 6-8 άτομα
Υλικά
• 2 αυγά
• 1½ φλιτζάνι γάλα φρέσκο
• 1/2 φλιτζάνι νερό
• 1 φλιτζάνι αλεύρι
• 400 γρ. φέτα χοντροκομμένη
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
Εκτέλεση Χτυπάτε τα αυγά και τα ανακατεύετε με σύρμα σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια, βάζετε στο φούρνο ένα πυρέξ, στο οποίο έχετε ρίξει 2 κουταλιές ελαιόλαδο, μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος. Βγάζετε το πυρέξ από το φούρνο, προσθέτετε το μείγμα και από πάνω απλώνετε τη φέτα. Ψήνετε στους 200° C για 35-40΄.
Σπιτικό φύλλο Σε λεκάνη αναμειγνύετε 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 πρέζα αλάτι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
1½ κουταλιά ξίδι και 1/2 φλιτζάνι νερό. Ζυμώνετε τα υλικά με τα χέρια σας, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα τοιχώματα της λεκάνης, και, αν χρειαστεί, προσθέτετε επιπλέον νερό ή αλεύρι. Σκεπάζετε τη ζύμη με 1 πετσέτα και την αφήνετε για 10΄. Στη συνέχεια, τη χωρίζετε σε μπαλίτσες. Σε επιφάνεια που έχετε πασπαλίσει με λίγο κορν φλάουερ, ανοίγετε κάθε μπαλίτσα πιέζοντας αρχικά με τις παλάμες σας και στη συνέχεια ρολάροντας πάνω τους τον πλάστη. Μόλις ανοίξουν τα φύλλα, τα τυλίγετε στον πλάστη, δουλεύοντας από το κέντρο προς την άκρη. Τα απλώνετε, πιέζοντας έτσι ώστε η ζύμη να τραβηχτεί προς τα άκρα και να λεπτύνει. Τυλίγετε τα φύλλα και τα ανοίγετε από την ανάποδη πλευρά. Ρολάρετε τον πλάστη πάνω τους, επαναλαμβάνοντας την κίνηση από το κέντρο προς την άκρη, πιέζοντας στο ξετύλιγμα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί, ανάλογα με το πάχος και το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα φύλλα.
Tip Αν δεν χρησιμοποιήσετε τα φύλλα αμέσως, μπορείτε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη, αφού τα πασπαλίσετε με κορν φλάουερ και τα τυλίξετε σε πλαστική μεμβράνη.
ΠΗΓΗ:Vagko
«Tεμπελόπιτα»
Για 6-8 άτομα
Υλικά
• 2 αυγά
• 1½ φλιτζάνι γάλα φρέσκο
• 1/2 φλιτζάνι νερό
• 1 φλιτζάνι αλεύρι
• 400 γρ. φέτα χοντροκομμένη
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
Εκτέλεση Χτυπάτε τα αυγά και τα ανακατεύετε με σύρμα σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια, βάζετε στο φούρνο ένα πυρέξ, στο οποίο έχετε ρίξει 2 κουταλιές ελαιόλαδο, μέχρι να προθερμανθεί ο φούρνος. Βγάζετε το πυρέξ από το φούρνο, προσθέτετε το μείγμα και από πάνω απλώνετε τη φέτα. Ψήνετε στους 200° C για 35-40΄.
Σπιτικό φύλλο Σε λεκάνη αναμειγνύετε 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 πρέζα αλάτι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
1½ κουταλιά ξίδι και 1/2 φλιτζάνι νερό. Ζυμώνετε τα υλικά με τα χέρια σας, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα τοιχώματα της λεκάνης, και, αν χρειαστεί, προσθέτετε επιπλέον νερό ή αλεύρι. Σκεπάζετε τη ζύμη με 1 πετσέτα και την αφήνετε για 10΄. Στη συνέχεια, τη χωρίζετε σε μπαλίτσες. Σε επιφάνεια που έχετε πασπαλίσει με λίγο κορν φλάουερ, ανοίγετε κάθε μπαλίτσα πιέζοντας αρχικά με τις παλάμες σας και στη συνέχεια ρολάροντας πάνω τους τον πλάστη. Μόλις ανοίξουν τα φύλλα, τα τυλίγετε στον πλάστη, δουλεύοντας από το κέντρο προς την άκρη. Τα απλώνετε, πιέζοντας έτσι ώστε η ζύμη να τραβηχτεί προς τα άκρα και να λεπτύνει. Τυλίγετε τα φύλλα και τα ανοίγετε από την ανάποδη πλευρά. Ρολάρετε τον πλάστη πάνω τους, επαναλαμβάνοντας την κίνηση από το κέντρο προς την άκρη, πιέζοντας στο ξετύλιγμα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί, ανάλογα με το πάχος και το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα φύλλα.
Tip Αν δεν χρησιμοποιήσετε τα φύλλα αμέσως, μπορείτε να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη, αφού τα πασπαλίσετε με κορν φλάουερ και τα τυλίξετε σε πλαστική μεμβράνη.
ΠΗΓΗ:Vagko

Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου