Σπιτικόo έλαιο κανέλας – Αποτελεσματική φυσική θεραπεία
Η κανέλα είναι ένα από τα μπαχαρικά που θα έπρεπε να είναι μέρος της καθημερινής διατροφής σας. Μελέτες αποκαλύπτουν ότι δείχνει θετικά αποτελέσματα σε πολλές ασθένειες, όπως ο διαβήτης, γαστρίτιδα, καθώς και με αυξημένη χοληστερόλη.
Μυκητιάσεις – σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Φροντίδας Αριστείας στη Βρετανία, η κανέλα περιέχει συστατικά που μπορούν εύκολα να ασχοληθεί με μυκητιασικές λοιμώξεις.
Διαβήτης – η κανέλα βελτιώνει τα επίπεδα της γλυκόζης και των λιπιδίων σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2.
Νόσος του Αλτσχάιμερ – επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ διαπίστωσε ότι η κανέλα βοηθά στην πρόληψη αυτής της ασθένειας. Σύμφωνα με αυτούς, το εκχύλισμα CEppt βρίσκεται στο φλοιό της κανέλλας αποφεύγει την ανάπτυξη αυτής της νόσου.
HIV – μια ινδική μελέτη δείχνει ότι η κανέλα είναι αποτελεσματική με ορισμένους τύπους του ιού HIV.
Η Σκλήρυνση κατά πλάκας – σύμφωνα με έρευνα του ιατρικού κέντρου του Πανεπιστημίου Rush, Η κανέλα εμποδίζει την καταστροφική διαδικασία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Μειώνει την αρνητική επίδραση των γευμάτων υψηλής θερμιδικής αξίας – κανέλα μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις που προκύπτουν μετά από την κατανάλωση τροφίμων που είναι πλούσια σε θερμίδες και λίπος.
Λάδι κανέλας για καθημερινή χρήση
Σπιτικό, έλαιο κανέλας μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για εσωτερική όσο και η εξωτερική ζήτηση. Έχει αντισηπτικές, είναι αντιβιοτικό, αναλγητικό και εχει αφροδισιακές ιδιότητες, και μπορεί να παρασκευασθεί πολύ εύκολα.
Θα χρειαστείτε 5-6 κανέλα, ένα γυάλινο βάζο και το ελαιόλαδο. Τοποθετήστε τα ξυλάκια σε ένα βάζο και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, κλείστε καλά και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για τα επόμενα 3 εβδομάδες. Περιστασιακά ανακινείτε το βάζο. Μετά από 3 εβδομάδες, αφού το σουρώσουμε μέσα από μια γάζα και το βάζουμε σε ένα σκούρο μπουκάλι. Μπορείτε να προσθέσετε το λάδι σε επιδόρπια ή μπορείτε να καταναλώνετε ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε πρωί. Συνιστάται να χρησιμοποιούνται μέσα σε ένα μήνα.
πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου