Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Απόλαυση στο ποτήρι – Συνταγή για σπιτικό χυμό από βατόμουρα

Σίγουρα, ψάχνεις να βρεις ένα τρόπο να αντικαταστήσεις τα αναψυκτικά και ό, τι σε γεμίζει με ζάχαρη και άσκοπες θερμίδες. Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, να φτιάξεις το δικό σου, σπιτικό χυμό από βατόμουρα χωρίς ίχνος συντηρητικών! Εμπρός…

Υλικά
  • 1 κιλό άγρια βατόμουρα
  • 1/3 λίτρου νερό
  • 3 κομμάτια κανέλα σε ξύλο
Διαδικασία
Τοποθετούμε τα βατόμουρα σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Προσθέτουμε ένα ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό και τα εκθέτουμε στον ήλιο για 40 ημέρες, έως ότου κατεβάσουν όλα τους τα υγρά.
Παράλληλα, σε ένα δεύτερο βάζο, ρίχνουμε  το 1/3 του λίτρου νερό μαζί με την κανέλα και το εκθέτουμε, επίσης, στον ήλιο. Ενώνουμε τα δυο μείγματα αφού πρώτα τα περάσουμε από τουλουπάνι ή γάζα. Σερβίρουμε, ιδανικά, με πάγο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :