Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Φιλέτο μπακαλιάρου με σάλτσα μαϊντανού

Υλικά

Για 2-4 άτομα

25 γραμμάρια βούτυρο
25 γραμμάρια αλεύρι
500ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα
1 κύβο μυρωδικών
50ml κρέμα γάλακτος προαιρετικά
8 φιλέτα μπακαλιάρου περίπου 60g το καθένα
4-5 κουταλιές της σούπας φρέσκο​​ ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

Εκτέλεση

Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το αλεύρι με το βούτυρο και τα ανακατεύετε μαζί μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
Μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας το συνεχώς.
Μετά από 3 λεπτά, προσθέστε λίγο γάλα στο ρου και ανακατεύετε ξανά. Συνεχίστε προσθέτοντας σταδιακά το γάλα λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Ζεσταίνετε μέχρι να πάρει μια βράση. Προσθέστε στη σάλτσα τον κύβο μυρωδικών και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Χαμηλώνετε την εστία και προσθέστε την κρέμα γάλακτος.

Τοποθετήστε προσεκτικά τα φιλέτα μπακαλιάρου στο τηγάνι με τη σάλτσα και μαγειρεύετε για 8 λεπτά σε σιγανή εστία.
Πασπαλίστε με το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
Μεταφέρετε προσεκτικά τις φέτες το ψάρι σε μια πιατέλα και απλώστε την σάλτσα πάνω από τα φιλέτα μπακαλιάρου.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

ΠΗΓΗ:sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :