Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτάΥλικά
Για 4 άτομα
5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
Μισό κιλό ρύζι Καρολίνα
4 ντομάτες
2 πιπεριές πράσινες σε κυβάκια
Μισό φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
Μισό φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
Μισό κιλό ρύζι Καρολίνα
4 ντομάτες
2 πιπεριές πράσινες σε κυβάκια
Μισό φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
Μισό φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα και την αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε νερό δυόμισι φορές παραπάνω από όσο είναι το ρύζι.
Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να μελώσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Συνοδέψτε το με φρέσκο ψωμί.
Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να μελώσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Συνοδέψτε το με φρέσκο ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου