Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

«Οχι» από ΝΔ σε ολέθριες εκλογές

«Οχι» από ΝΔ σε ολέθριες εκλογές

Κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης σε χθεσινή του συνέντευξη στον ANT1, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι στηρίζει μεν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αλλά όχι την κυβέρνηση.
«Πιστεύω ότι οι εκλογές θα ήταν ολέθριες για τη χώρα. Μία κυβέρνηση φαίνεται εάν έχει δεδηλωμένη σε πρόταση μομφής. Αυτά είναι εφευρήματα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ», εκφράζοντας την εκτίμηση πως ούτε ο πρωθυπουργός επιθυμεί εκλογές. «Φοβάται ότι θα πάει σε εκλογές επειδή κάποιοι θα θελήσουν να τον ρίξουν», είπε ο Β. Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι «τα εσωκομματικά ζητήματα δε μπορεί να γίνονται εθνικά. Ας προσπαθήσει να βρει λύσεις μέσα από την παρούσα Βουλή». Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως «όσα νομοσχέδια είναι σωστά η ΝΔ θα τα στηρίζει». «Εμείς στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Δε στηρίζουμε την κυβέρνηση. Ακόμα και αυτήν την κακή συμφωνία του κ. Τσίπρα μπορούμε να δούμε πως θα τη βελτιώσουμε παραμένοντας στην Ευρώπη», υπογράμμισε.
Παράλληλα, άφησε ανοιχτή τη συμμετοχή της ΝΔ σε μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. «Εάν μας ζητήσουν εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης θα το σκεφτούμε θετικά. Δε μας το έχουν ζητήσει. Εάν αυτό ζητηθεί, η ΝΔ δε θα αρνηθεί να πράξει το εθνικό της καθήκον», διευκρίνισε.
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν για την υπόθεση Βαρουφάκη, συμφωνώντας με τις αναφορές κύκλων του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά. «Εάν ο κ. Τσίπρας δεν ήξερε τι γινόταν, τότε αυτό δείχνει το επικίνδυνο του ανδρός», είπε ο κ. Μειμαράκης, ενώ καταλόγισε στον πρωθυπουργό «απειρία» τονίζοντας πως δεν επιτρέπεται η άγνοια σε τέτοια ζητήματα και σε τόσο δύσκολες στιγμές για τη χώρα.

ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :