Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Μπιροτηγανιά με χωριάτικο λουκάνικο

Κόβουμε ροδέλες 2 λουκάνικα και τα σοτάρουμε ελαφρά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και 2-3 κλωναράκια θυμάρι.
 Έπειτα σβήνουμε με ένα ποτήρι του κρασιού ξανθιά μπίρα και αφήνουμε να σιγοβράσει. 
Τέλος αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Προαιρετικά προσθέτουμε και μία πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη.
Αρνίσιο παιδάκι με κρούστα μυρωδικών και καπνιστή μπίρα
* 1 κιλό παϊδάκι αρνίσιο
Τοποθετούμε το κρέας σε 1 λίτρο καπνιστή μπίρα και το αφήνουμε εκεί περίπου 8 ώρες. Έπειτα το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί και με ένα πινέλο το αλείφουμε ελαφρά με λίγο μουστάρδα. Έχουμε ψιλοκόψει φρέσκο θυμάρι και δεντρολίβανο (μόνο τα φύλλα) και πασπαλίζουμε ώστε να κολλήσει όσο περισσότερο γίνεται στην επιφάνεια του κρέατος και ψήνουμε στο φούρνο. Εάν είναι κομμένο παϊδάκι θα πάρει περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Προτείνεται με την περίφημη γερμανική Schlenkerla smokebber για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Tip: Η ποσότητα της μπίρας σε βάρος θα πρέπει να είναι αντίστοιχη με το βάρος του κρέατος

Δεν υπάρχουν σχόλια :