Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτάΥλικά
Για 2-4 άτομα
1 φλιτζάνι φράουλες καθαρισμένες, απόξεση και πολτοποιημένες
2 κουταλιές της σούπες ζάχαρη προαιρετικά
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες φράουλες
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας προαιρετικά
3 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι φράουλες καθαρισμένες, απόξεση και πολτοποιημένες
2 κουταλιές της σούπες ζάχαρη προαιρετικά
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες φράουλες
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας προαιρετικά
3 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
Ρίχνετε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Ανακατεύετε τον πουρέ φράουλας, ζάχαρη και εκχύλισμα βανίλιας.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψει και κάνει απαλές κορυφές η μαρέγκα μας.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το μείγμα φράουλας μαζί με τα κομματάκια φράουλας και το ανακατεύετε απαλά με την μαρέγκα.
Αδειάστε το μείγμα σε 4 βουτυρωμένα φορμάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει, περίπου 12 λεπτά.
Ανακατεύετε τον πουρέ φράουλας, ζάχαρη και εκχύλισμα βανίλιας.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψει και κάνει απαλές κορυφές η μαρέγκα μας.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το μείγμα φράουλας μαζί με τα κομματάκια φράουλας και το ανακατεύετε απαλά με την μαρέγκα.
Αδειάστε το μείγμα σε 4 βουτυρωμένα φορμάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει, περίπου 12 λεπτά.
ΠΗΓΗ:sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου