Το περίφημο καλοκαιρινό χορταράκι -αντράκλα ή γλιστρίδα- γίνεται βάση για την απόλυτα καλοκαιρινή σαλάτα. Συνοδεύεται με ντοματάκια και τηγανητό ανθότυρο και περιχύνεται με ελαφρύ dressing.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food styling: Tina Webb
Food styling: Tina Webb
Υλικά
- 30 ντοματάκια τσέρι
- 3 ματσάκια αντράκλα
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 200γρ. ανθότυρο, σε χοντρούς κύβους
- λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα του τυριού
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα του τυριού
- Για το dressing της σαλάτας
- 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε ένα λίτρο νερό μέχρι να βράσει καλά. Ρίχνετε μέσα τα ντοματάκια και τα ζεματάτε για 2-3 λεπτά μέχρι να χαλαρώσει η φλούδα τους. Τα βγάζετε, τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και τα ξεφλουδίζετε ένα ένα. Τα βάζετε σε ένα μπολ, τα αλατίζετε ελαφρά, τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα αφήνετε να μαριναριστούν.
Βήμα 2
Πλένετε και καθαρίζετε την αντράκλα κρατώντας μόνο τα τρυφερά φύλλα. Τη βάζετε σε σαλατιέρα.
Βήμα 3
Ετοιμάζετε το dressing: Σε ένα μπολ ρίχνετε το ξίδι και το αλάτι. Χτυπάτε μέχρι να λιώσει εντελώς το αλάτι, προσθέτετε το λάδι και ξαναχτυπάτε καλά. Περιχύνετε με το μισό dressing την αντράκλα και αφήνετε να μαριναριστεί.
Βήμα 4
Ζεσταίνετε άφθονο λάδι σε ένα τηγάνι, αλευρώνετε τους κύβους του ανθότυρου και τους τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τους βγάζετε και τους αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Βήμα 5
Παίρνετε τα μαριναρισμένα ντοματάκια και τα βάζετε πάνω από την αντράκλα. Σκορπάτε από πάνω τους τηγανητούς κύβους του ανθότυρου και περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing.
ΠΗΓΗ:olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου