Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Πρωτότυπη και απολαυστική! Συνταγή για μελιτζανοκιμαδόπιτα

Οι μελιτζάνες είναι από τα αγαπημένα υλικά της εποχής! Αν ψάχνεις το πώς θα τις εκμεταλλευτείς γευστικά… δοκίμασε την εν λόγω συνταγή. Φτιάξε τη δική σου πρωτότυπη πίτα και κλείσε το μάτι στην απόλαυση.

Υλικά
  • 300 γραμμ. κιμάς βοδινός
  • 100 γραμμ. μπέικον
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Ανοίγετε φύλλα κρούστας πάνω σε ένα τραπεζομάντηλο για να ξεραθούν και να τρίβονται με τα χέρια. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το μισό λάδι να κάψει και προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, που τα κόψατε στο μούλτι.
Προσθέτετε τις πιπεριές,  που τις κόψατε ροδέλες, και τις μελιτζάνες, που τις καθαρίσατε και κόψατε σε κυβάκια. Τα αλατίζετε και τα μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, μόλις σβήσετε τη φωτιά, προσθέτετε τον κιμά μαζί με το ψιλοκομμένο μπέικον και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε να κρυώσει για λίγο η γέμιση, προσθέτετε λίγο κεφαλοτύρι ενώ ανακατεύετε να πάει παντού και λαδώνετε ένα ταψί. Τρίβετε τα μισά φύλλα κρούστας και τα βάζετε στο ταψί ως βάση, όσο το δυνατόν καλύτερα απλωμένα και ισόποσα σε κάθε μέρος του ταψιού. Πάνω τους, απλώνετε προσεκτικά τη γέμιση με τον κιμά και τις μελιτζάνες. Τέλος, κλείνετε με τα υπόλοιπα σπασμένα φύλλα.
Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά με το υπόλοιπο λάδι και το γάλα και περιχύνετε με μια κουτάλα. Απλώνετε λίγο κεφαλοτύρι και βάζετε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, τελευταία σχάρα, αντίσταση κάτω και αέρα για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα και το φούρνο.
ΠΗΓΗ:koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :