Εκτός από ελαφρύ και θρεπτικό, μπορεί να γίνει και απίστευτα νόστιμο. Δοκιμάστε τις παρακάτω συνταγές και θα το διαπιστώσετε!
Υλικά: 8 φιλέτα κοτόπουλο, 3 κ.σ. βούτυρο, 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1/4 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη, 1 κ.σ. μέλι, 1/2 κ.σ. ρίγανη, 1/4 κ.σ. θυμάρι, 1/4 κ.σ. βασιλικό, 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C και αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα.
Στη συνέχεια λιώνετε 2 κ.σ. βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο για 4΄-5΄ από κάθε πλευρά. Μετά τα φυλάτε στην άκρη.
2. Στο ίδιο τηγάνι λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε το σκόρδο.
3. Μετά από 2' αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνετε τη μαύρη ζάχαρη, το μέλι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το βασιλικό, ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια τοποθετείτε τα φιλέτα και τη σάλτσα σε ένα ταψί.
4. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30΄. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, το μοιράζετε στα πιάτα, γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.
Φωτογραφία και συνταγή από το www.damndelicious.net
ΠΗΓΗ:elle.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου