Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτάΥλικά
Για 2-4 άτομα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτές
1 πρέζα ζάχαρη, αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 πατάτες
4 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτές
1 πρέζα ζάχαρη, αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 πατάτες
4 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Πλένουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και από τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε σε κύβους τις μελιτζάνες και σε ροδέλες τα κολοκυθάκια, τις αφήνουμε για 10 λεπτά σε λεκάνη με νερό.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, αφού πρώτα τις στύψουμε με τα χέρια, και ανακατεύουμε τα υλικά, να λαδωθούν καλά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ, τη ζάχαρη και τις φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες. Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό, περίπου 1 ποτήρι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.
Σιγοβράζουμε σε μέτρια εστία (1.5-2 βαθμούς κουζίνας) το γιαχνί για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, αφού πρώτα τις στύψουμε με τα χέρια, και ανακατεύουμε τα υλικά, να λαδωθούν καλά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ, τη ζάχαρη και τις φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες. Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό, περίπου 1 ποτήρι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.
Σιγοβράζουμε σε μέτρια εστία (1.5-2 βαθμούς κουζίνας) το γιαχνί για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου