Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτάΥλικά
Για 2-4 άτομα
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 γραμμάρια λευκό σταφύλι, χωρίς κουκούτσια
2 ποτήρια λευκό ξηρό κρασί
αλάτι
πιπέρι σπιτικός φρεσκοτριμμένο
ζωμός κρέατος κότας (προαιρετικά)
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 γραμμάρια λευκό σταφύλι, χωρίς κουκούτσια
2 ποτήρια λευκό ξηρό κρασί
αλάτι
πιπέρι σπιτικός φρεσκοτριμμένο
ζωμός κρέατος κότας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και, όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει, ρίχνουμε το κουνέλι να τσιγαριστεί για καμιά 10 λεπτά, ώστε να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές του.
Αλατίζουμε, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι, ρίχνουμε το λευκό κρασί μας και του δίνουμε ένα καλό ανακάτεμα, να πάρουν όλα τα κομμάτια την δόση τους στα μπαχαρικά και το κρασί.
Χαμηλώνουμε την ένταση στο μάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα, γυρίζοντας κάθε τόσο τα κομμάτια.
Στη συνέχεια στα 30 λεπτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις ρόγες του σταφυλιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, σε χαμηλή πάντα φωτιά, για άλλα 10 λεπτά.
Εάν το κουνέλι πάει να στεγνώσει, το βρέχουμε με μερικές κουταλιές ζωμό και ανακατεύουμε. Έπειτα το αφαιρούμε από την εστία και σερβίρουμε με ρύζι.
Αλατίζουμε, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι, ρίχνουμε το λευκό κρασί μας και του δίνουμε ένα καλό ανακάτεμα, να πάρουν όλα τα κομμάτια την δόση τους στα μπαχαρικά και το κρασί.
Χαμηλώνουμε την ένταση στο μάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα, γυρίζοντας κάθε τόσο τα κομμάτια.
Στη συνέχεια στα 30 λεπτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις ρόγες του σταφυλιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, σε χαμηλή πάντα φωτιά, για άλλα 10 λεπτά.
Εάν το κουνέλι πάει να στεγνώσει, το βρέχουμε με μερικές κουταλιές ζωμό και ανακατεύουμε. Έπειτα το αφαιρούμε από την εστία και σερβίρουμε με ρύζι.
ΠΗΓΗ:sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου