Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Φιλέτο κοτόπουλο dijon

Εκτός από ελαφρύ και θρεπτικό, μπορεί να γίνει και απίστευτα νόστιμο. Δοκιμάστε τις παρακάτω συνταγές και θα το διαπιστώσετε!

Υλικά: 
2 κ.σ. ελαιόλαδο, 4 φιλέτα κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 2 μικρά πράσα ψιλοκομμένα, 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλο, 1 φλιτζ. λευκό κρασί, 1/2 φλιτζ. μουστάρδα dijon, 2 κ.σ. θυμάρι, 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
1.
 Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα σοτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές για περίπου 20΄ συνολικά. Μόλις είναι έτοιμα, τα φυλάτε στην άκρη.
2. Σε ένα σκεύος σοτάρετε τα πράσα και το κρεμμύδι για περίπου 7΄-8΄. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 2΄. Ρίχνετε το ζωμό, το κρασί, τη μουστάρδα και το θυμάρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί. Βάζετε και το κοτόπουλο, καπακώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 15΄.
3. Όταν η σάλτσα γίνει παχύρρευστη και λεία, τότε σημαίνει ότι το φαγητό είναι έτοιμο. Μοιράζετε τα φιλέτα σε πιάτα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με το θυμάρι και σερβίρετε.
Φωτογραφία από το www.bonappetit.com

ΠΗΓΗ:elle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :