Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Συνταγή για πικάντικα σουτζουκάκια φούρνου με σάλτσα ντομάτας – Θα τα τολμήσεις;

Μια συνταγή για… μερακλήδες, μιας και τα σουτζουκάκια είναι από μόνα τους φαγητό για δυνατούς παίκτες.

Ετοιμάστε ένα πιάτο που θα σας χαρίσει τεράστια απόλαυση και συνοδεύστε το με πουρέ, ρύζι ή μακαρόνια. Εσύ θα του αντισταθείς;
Υλικά (για 4 άτομα)
Για τα σουτζουκάκια
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 σκελίδες σκόρδου
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο,
αλάτι και πιπέρι
Eκτέλεση
Σουτζουκάκια
Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές, οι ίνες του κρέατος να σπάσουν και η ζύμη να είναι μαλακή και εύπλαστη. Τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί ή σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ανάλογα με το πόσο χοντρά έχουμε πλάσει τα σουτζουκάκια. Ελέγχουμε τρυπώντας με ένα μυτερό μαχαίρι αν έχουν ψηθεί.
Σάλτσα ντομάτας
Βράζετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσει η σάλτσα και περιχύνετε τα σουτζουκάκια!

ΠΗΓΗ:koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :