Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Κοτόπουλο κατσαρόλας με φέτα και λεμόνι

Ελαφρύ πιάτο με πεντανόστιμο λεμονάτο κοτόπουλο με φέτα και σπιτικό πουρέ πατάτας, ιδανικό για τα το καθημερινό ή και το κυριακάτικο τραπέζι.

kotopoulo-katsarolasΦωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο, σε μικρές μερίδες
  • 150γρ. φέτα, σε κομματάκια
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 νεροπότηρο κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τον πουρέ πατάτας
  • 1 κιλό πατάτες βρασμένες, καθαρισμένες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κοτόπουλο γυρίζοντάς το σιγά σιγά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το ψήσιμο και το ανακάτεμα.

Βήμα 2

Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε για περίπου 1 ώρα και μέχρι η σάλτσα να πήξει καλά.

Βήμα 3

Τέλος, ρίχνετε το λεμόνι, ανακατεύετε και αμέσως μετά προσθέτετε τη φέτα κάνοντας ένα τελευταίο ανακάτεμα.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε τον πουρέ: Σε μια λεκάνη μισολιώνετε τις πατάτες με ένα πιρούνι. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα τις πατάτες και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον άνηθο και ανακατεύετε. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύετε με τον πουρέ πατάτας που ετοιμάσατε.

ΠΗΓΗ:olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :