Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Θεοδωράκης: Δεν θα με δείτε υπουργό, δεν είμαι λιγούρης

Θεοδωράκης: Δεν θα με δείτε υπουργό, δεν είμαι λιγούρης

Είναι επιβεβλημένο για την χώρα την επόμενη μέρα των εκλογών να προκύψει μια κυβέρνηση όσο το δυνατόν ευρύτερης συνεργασίας επανέλαβε το πρωί ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, υποστήριξε ότι δεν δέχεται να τον αποκαλεί ο Τσίπρας και κάποια από τα στελέχη του λαϊκιστή και διαπλεκόμενο, γιατί η πορεία του μέχρι σήμερα είναι απόλυτα διαυγής.
«Θα δεχθώ να λέει εμένα ο Τσίπρας λαϊκιστή; Να με λέει ο ΣΥΡΙΖΑ διαπλεκόμενο εμένα; Εμένα; Ξέρουμε τις διαδρομές του, ξέρουμε ο καθένας από που έβγαλε λεφτά στη ζωή του και δεν αναφέρομαι αυτή τη φορά στον Αλέξη Τσίπρα. Γι' αυτό είπα τα στελέχη. Βγαίνουν κάποιοι υπουργοί και μιλάνε για διαπλοκή; Ποιοι υπουργοί μιλάνε για διαπλοκή; Να έρθει κάποιος να μας πει ότι ο Θεοδωράκης είναι διαπλεκόμενος να συζητήσουμε τη δική μου πορεία και τη δική του πορεία» ανέφερε και πρόσθεσε:
«Κάνουν επίθεση σε θέματα ηθικής, δεν θα το αποδεχθώ και είμαι αποφασισμένος να τους πληρώσω με το ίδιο νόμισμα και λίγο παραπάνω».
Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπάμε σε εκλογές γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε ότι η λειτουργία της προηγούμενης Βουλής θα έπρεπε να είχε παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο έτσι ώστε η συμφωνία να είχε εδραιωθεί, να είχε συζητηθεί το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους και να είχε ξεκινήσει η ανακεφαλαίωση των τραπεζών.
Για τη ΝΔ σχολίασε ότι είναι παράδοξο το κόμμα που δεν μπόρεσε να βγάλει αρχηγό, να φιλοδοξεί να βγάλει πρωθυπουργό.
Επέμενε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να είναι κυβέρνηση ευρύτερων συμμαχιών, αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει με ποιο από τα δύο κόμματα που παλεύουν για την πρωτιά θα ήθελε να συνεργαστεί, υποστηρίζοντας ότι πρώτα θα πρέπει να δούμε πως θα διαμορφωθεί ο «πολιτικός χάρτης» την επομένη των εκλογών ο οποίος θα εκφράζει την βούληση των πολιτών.
Πρόσθεσε δε ότι το Ποτάμι θα συμμετέχει στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές με άξια και ικανά στελέχη του, άλλα όχι με την παρουσία του ίδιο στο κυβερνητικό σχήμα. «Δεν θα με δείτε υπουργό, δεν είμαι λιγούρης» είπε.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού έθεσε τρεις προτεραιότητες για την επομένη των εκλογών: Δουλειές για όλους, σύγκρουση με τη μικρή και τη μεγάλη διαφθορά και αναβάθμιση της Παιδείας.
Επίσης, υποστήριξε ότι θα πρέπει να βρεθούν τρόποι να ελαφρυνθούν κοινωνικές ομάδες όπως για παράδειγμα οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι αγρότες. Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι να μην πληρώνουν φορολογία οι αγρότες, αλλά η φορολόγηση τους να είναι δίκαιη.

ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :