Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Έξυπνο αυτόματο πότισμα με μικρά φωτοβολταϊκά και wifi – Blue Marble

Φεύγετε για διακοπές και φοβάστε ότι το αυτόματο ποτιστικό δεν θα λειτουργήσει σωστά ή ότι θα τελειώσει η μπαταρία; Το Ίντερνετ των Πραγμάτων (IoT) έχει μπει για τα καλά στην αγορά ειδών κηπουρικής και έρχεται με ένα νέο εργαλείο να δώσει λύση στα προβλήματά σας.

Το σύστημα Blue Marble παρέχει σε κάθε φυτό την ποσότητα νερού που χρειάζεται, ενώ ελέγχεται και μέσω εφαρμογής για «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο.
Ένα κεντρικό σύστημα συνδέει το ποτιστικό με το διαδίκτυο για να λάβει την πρόγνωση του καιρού και επιτρέπει τον προγραμματισμό του ποτίσματος και τον έλεγχο ενός δικτύου αισθητήρων στον κήπο και τις γλάστρες σας.
Το πότισμα γίνεται είτε με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στον κήπο -όπως αυτές καταγράφονται από τους αισθητήρες εδάφους- είτε με χρονικό προγραμματισμό, όπως και στα συμβατικά συστήματα.
Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά βρίσκονται και σε άλλα συστήματα. Αυτό που διαφοροποιεί το Blue Marble είναι η επιλογή συστήματος επικοινωνίας (ραδιοκύματα ή ασύρματο ίντερνετ) και η ενεργειακή αυτονομία.
Αισθητήρες και βαλβίδες τροφοδοτούνται από μικρές ηλιακές κυψέλες, ενώ η ραδιοεπικοινωνία μεταξύ των συσκευών επιλέχθηκε ώστε να αξιοποιηθεί και το τελευταίο φωτόνιο του ήλιου.
Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι το σύστημα τροφοδοτείται με κυκλώματα πολύ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και μπορεί να λειτουργήσει για 48 ώρες χωρίς να τροφοδοτηθεί από τον ήλιο καταργώντας τις περιβαλλοντικά επιβλαβείς μπαταρίες.
Προς το παρόν το Blue Marble μαζεύει χρήματα από την πλατφόρμα μικροχρηματοδότησης Kickstarter. Μάθετε περισσότερα για το προϊόν και την εταιρεία στην ιστοσελίδα IntelligentSprinklers.com και δείτε το video!
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια :