Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Μαλακό κέικ με σιρόπι αγαύης

Σας σώζει από τη ζάχαρη.

Τώρα που είναι η καλύτερη εποχή για τα καρύδια, καιρός για ένα καρυδάτο κέικ.
Είναι μια συνταγή που θα σας γλιτώσει από τη ζάχαρη. Στο κέικ που θα σας περιγράψω παρακάτω υπάρχει μόνο σιρόπι αγαύης.
Μη φοβηθείτε τα υλικά. Είναι απλά, επιλεγμένα για να σας γλιτώσουν από ζάχαρη και φαρίνα.
Υλικά
  • 100 γραμμάρια ψίχα καρύδια
  • 40 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
  • 60 γραμμάρια σιρόπι αγαύης + 4 κουταλιές σούπας για το σιρόπι
  • 1 λεμόνι
  • 1 γιαούρτι σόγιας
  • 1/2 πακετάκι μαγιά ή μπέικιν πάουντερ
  • 30 γραμμάρια καρότα πολύ λεπτά στον τρίφτη
  • 1 κουταλιά σούπας ανθός αραβοσίτου
  • 1 κουταλιά γλυκού κανέλα
  • 50 γραμμάρια αλεύρι
  • 50 ml γάλα σόγιας
  • 45 ml ελαιόλαδο
Διακοσμήστε από πάνω όπως θέλετε, ρίξτε λίγα τριμμένα καρύδια και λίγη κανέλα, πριν το ψήσιμο:
Εκτέλεση
  • Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Σε ένα βαθύ μπολ ανακατέψτε το σιρόπι αγαύης και το ελαιόλαδο
  • Τρίχτε τα καρύδια σε ψίχα και προσθέστε τα στο σιρόπι
  • Προσθέστε και την αμυγδαλόψιχα, τα καρότα, το γιαούρτι σόγιας
  • Τρίψτε το λεμόνι στον τρίφτη και προσθέστε τη φλούδα και τον χυμό 1/2 λεμονιού
  • Προσθέστε το αλεύρι, τον ανθό αραβοσίτου, το μπέικιν
  • Τέλος βάλτε το γάλα σόγιας και ανακατέψτε το σύνολο
  • Να γίνει ένας μαλακός και λίγο υγρός χυλός
  • Βουτυρώστε ένα ταψάκι και βάλτε το κέηκ
  • Ψήστε για 25 λεπτά
  • Οταν ψηθεί, αφήστε το να γίνει χλιαρό και βγάλτε το από το ταψάκι
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε 4 κουταλιές σούπας σιρόπι αγαύης και χυμό 1/2 λεμονιού. Αντε, και λίγο ξύσμα πορτοκάλι!
  • Ζεστάντε το για λίγο στη φωτιά
  • Ρίξτε το πάνω από το κέηκ για να μαλακώσει και να γλυκίσει
  • Το κέηκ τρώγεται χλιαρό αλλά, φυσικά, και κρύο και είναι από τα νοστιμότερα γλυκά που κυκλοφορούν! Υπέροχη συνοδεία για τσάι.
Προσοχή: Αφήστε το λίγα λεπτά να ρουφήξει το σιρόπι.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :