Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Φώναζαν «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και γάζωναν τυφλά μέσα στο θέατρο

Φώναζαν «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και γάζωναν τυφλά μέσα στο θέατρο

Εκατό άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία του Παρισιού, κρατούνται όμηροι από άγνωστο αριθμό ενόπλων μέσα στο θέατρο Μπατακλάν της γαλλικής πρωτεύουσας, στο οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη, κατά πληροφορίες, συναυλία ενός καλιφορνέζικου συγκροτήματος της ροκ, των «Eagles of Death Metal».

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ακούγονταν πυροβολισμοί από το εσωτερικό του κτιρίου, κάνοντας λόγο για πέντε-έξι ενόπλους, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα για τη Συρία, αλλά και «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».
Γαλλικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι από το κτίριο κατάφεραν να βγουν πολλοί άνθρωποι, άλλοι τραυματίες και άλλοι καλά στην υγεία τους, όλοι τους σοκαρισμένοι από τα δραματικά γεγονότα.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο RTL, oι ένοπλοι που εισέβαλαν στο Μπατακλάν, είχαν το χρόνο να «γεμίσουν» αρκετές φορές τα όπλα τους, εκτελώντας αθώους πολίτες. Δεν υπήρχαν ωστόσο πληροφορίες για συγκεκριμένο αριθμό θυμάτων.

Αυτόπτης μάρτυρας, που κατάφερε να διαφύγει, είπε ότι έβλεπε αίμα παντού στο θέατρο. Άλλ πληροφορίες έκαναν λόγο για νεαρούς ενόπλους, οι οποίοι, ατάραχοι, πυροβολούσαν τους θεατές της συναυλίας μέσα στο θέατρο.

Με αναρτήσεις στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Facebook, επιζώντες μέσα από το θέατρο Μπατακλάν έκαναν λόγο για πολλούς τραυματίες και καλούσαν σε βοήθεια.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται εισβολή της αστυνομίας στο θέατρο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στρατός, η αντιτρομοκρατική και σωστικά συνεργεία είχαν παραταχθεί έξω από το κτίριο.
Στην περιοχή μετέβη εσπευσμένα και η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό.
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση στο υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ και του πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς.
Πηγές κοντά στον Γάλλο πρόεδρο αναφέρουν ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο κήρυξης στρατιωτικού νόμου.

ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :