Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

«Ματωμένη Παρασκευή» στο Παρίσι: Δεκάδες νεκροί από μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων

«Ματωμένη Παρασκευή» στο Παρίσι: Δεκάδες νεκροί από μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων

Μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων με τουλάχιστον 60 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες συγκλόνισε το Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με την Αστυνομία και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Για «Ματωμένη Παρασκευή» κάνουν λόγο τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Σε κατάσταση πολιορκίας το Παρίσι με τον Φρ. Ολάντ να κάνει διάγγελμα και τον στρατό να έχει βγει στους δρόμους με τη χώρα να κλείνει τα σύνορά της και να είναι σε εμπόλεμη κατάσταση.
Ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει λεπτό το λεπτό δραματικά. Ενώ αρχικά οι πληροφορίες μιλούσαν για 4 νεκρούς και 7 τραυματίες, στη συνέχεια για 18, όσο περνά η ώρα ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων ανεβαίνει. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 35 νεκρούς ενώ κάποιοι μιλούν για πολύ πάνω από 60.
«Ματωμένη Παρασκευή» στο Παρίσι: Δεκάδες νεκροί από μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων
Κάποιοι από τους δράστες, πιθανότατα Τζιχαντιστές, είχαν κρυφτεί στο θέατρο Bataclan και είχαν μαζί τους τουλάχιστον 100 ομήρους. Μάρτυρες κάνουν λόγο για πέντε με έξι ενόπλους χωρίς κουκούλα.
Οπως όλα δείχνουν, πιθανότατα να πρόκειται για την απάντηση των Τζιχαντιστών στην επίθεση σε βάρος του Τζιχάντι Τζον ο οποίος είναι πιθανότατα νεκρός.
Δυο εκρήξεις, που πιθανώς προκλήθηκαν από χειροβομβίδες, σημειώθηκαν κοντά στο γήπεδο Σταντ ντε Φρανς, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανίας, παρουσία του προέδρου Φρανσούα Ολάντ. Μια από τις εκρήξεις φέρεται να έπληξε μπαρ. Οι φίλαθλοι κατέβηκαν από τις εξέδρες και μπήκαν στο γήπεδο για λόγους ασφαλείας.
«Ματωμένη Παρασκευή» στο Παρίσι: Δεκάδες νεκροί από μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων
Την ίδια στιγμή, ένοπλοι με καλάσνικοφ εισέβαλαν σε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, στο 10ο Διαμέρισμα, και γάζωσαν τους θαμώνες. Η επίθεση έγινε στο εστιατόριο «Μικρή Καμπότζη» στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης. 
At least 26 people have been killed and at least seven wounded in terror attacks in central Paris tonight, it has been reported
 
Bodies litter the streets of a Paris alley after a string of terror attacks in the French capital tonight 
 
Ένας άνθρωπος που ήταν μέσα στο θέατρο, όταν οι ένοπλοι επιτέθκα δήλωσε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι ένας από τους δράστες φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» και άνοιξαν πυρ.
Και πρόσθεσε: «Οι άνδρες ήρθαν και άρχισαν να πυροβολούν.  Όλοι έπεσαν στο έδαφος. Ήταν κόλαση. Πήρα τη μαμά μου, και κρυφτήκαμε. Κάποιος κοντά μας είπ ότι έχουν φύγει, έτσι τρέξαμε έξω.
«Το μόνο που σκεφτόμουν όταν πώς να ξεφύγω. Είμαστε έξω τώρα. Νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι ακόμα μέσα. Είναι ένας εφιάλτης. - Ένας εφιάλτης »
Επίσης, φώναξε, «αυτό είναι για τη Συρία», είπε ένας άλλος μάρτυρας στο θέατρο.
«Αυτό διήρκησε εφιαλτικά πολύ ώρα», αναφέρει ένας μάρτυρας. «Σήκωσε το καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί μέσα στο Καριγιόν. Ακούγαμε ανθρώπους να ουρλιάζουν και βλέπαμε δεκάδες σώματα στο έδαφος».
Στο Bataclan σημειώθηκε μια «τεράστια έκρηξη» και περίπου 20 πυροβολισμοί, όπως αναφέρουν μάρτυρες. Ανδρας που κατάφερε να ξεφύγει δήλωσε: «Καταφέραμε να διαφύγουμε. Υπήρχε αίμα παντού. Ανοιξαν πυρ μέσα στο πλήθος».
«Είμαστε όλοι τρομοκρατημένοι», δήλωσε ο Gilles Άβελ, ένας 19χρονος φοιτητής, ο οποίος απολάμβανε μια νύχτα έξω με τους φίλους κοντά στο Bataclan.
«Υπήρχαν πυροβολισμούς και στη συνέχεια πολλοί άνθρωποι τρέχουν.Γνωρίζαμε ότι μια ροκ συναυλία συνεχίζεται στο Bataclan. »
 
 
 
 
 
Victims lay on the pavement outside Paris restaurant following a terror attack in the French capital tonight
Two police officials said at least 11 people were killed in the restaurant shootout in Paris tonight
Machine gun fire and screams were heard from inside a restaurant on Rue Bichat, close to where the Charlie Hebdo shootings occurred in January
At least 11 people were killed in the restaurant, close to where the Charlie Hebdo shootings occurred in January, and another 15 killed in the theatre
There was a shootout at a restaurant on the Rue Bichat, two explosions near the Stade de France sports stadium and another shooting at the Paris Bataclan concert hall tonight
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένοπλοι δράστες εισέβαλαν με καλάσνικοφ στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν, ενώ έριξαν και χειροβομβίδες.
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν έπειτα από πυρολοβισμούς που σημειώθηκαν σε εστιατόριο στο κεντρικό Παρίσι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BSM.  H Liberation αναφέρει πως ένας άγνωστος άνοιξε πυρ σε εστιατόριο σε κεντρικό σημείο του Παρισίου και ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στο στάδιο Stade de France, όπου σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν και ο Γάλλος πρόεδρος και ο οποίος και φυγαδεύτηκε.
Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι διασκέδαζαν στους δρόμους του Παρισιού, σε κεντρικές περιοχές που ήταν κατάμεστες με κόσμο.
Ο κ. Ολάντ, ο οποίος απομακρύνθηκε άμεσα από το Σταντ ντε Φρανς, θα συναντηθεί εκτάκτως με τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στο ΥΠΕΣ.
Το CNN λίγο μετά τις 23:30 έκανε λόγο για 12 νεκρούς, ενώ οι δράστες αναφέρεται ότι έχουν κρυφτεί στο θέατρο Bataclan και έχουν μαζί τους ομήρους. Λίγο αργότερα οι αρχές ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 18! Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν σπεύσει στα σημεία των επιθέσεων.
 Η στιγμή της έκρηξης, την ώρα του αγώνα

ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :