Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Δοκιμάστε το πιο νόστιμο κασουλέ


Υλικά:
200γρ. Κρεμμύδια
4 Γαρύφαλλα
300γρ. Μαγειρεμένα ξερά φασόλια
1 Μουκέ γκαρνί (μυρωδικά)
4 Λουκάνικα Τουλούζης
200γρ. Καρότα
200γρ. Σέλινο
350γρ. Πανσέτα
350γρ, Φιλέτο λαιμού αρνίσιο
350γρ. Φιλέτο χοιρινό
4 Σκελίδες σκόρδο
60ml (4 κ.σ.) Λάδι
300ml Λευκό κρασί 
30ml (2 κ.σ.) Πουρέ ντομάτας 
400γρ. Ντομάτες κονσέρβας
1½ κ.σ. Μαϊντανός
1 κ.σ. Θυμάρι 
Αλάτι & πιπέρι

300γρ. Λεπτά φασολάκια σε κονσέρβα

Εκτέλεση:


1. Καθαρίστε και κόψτε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το σέλινο και το καρότο στον Κόφτη/Τρίφτη στην ταχύτητα 4. Κρατήστε τα υλικά στην άκρη. Προσαρμόστε το εργαλείο ανάδευσης και προσθέστε το λάδι στο μπολ. Ρυθμίστε την θερμοκρασία στους 140ºC και την ταχύτητα ανάδευσης στο 1. Αφαιρέστε την πέτσα από την πανσέτα και κόψτε την σε κύβους. Τεμαχίστε σε κύβους το αρνίσιο φιλέτο λαιμού και το χοιρινό φιλέτο. Όταν ζεσταθεί προσθέστε τους κύβους κρέατος σταδιακά και αφήστε για 6 λεπτά να ροδίσουν. Αφήστε τα στην άκρη.
2. Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το καρότο, το σέλινο και το σκόρδο στο λάδι. Ρυθμίστε την θερμοκρασία στους 140ºC και την ταχύτητα ανάδευσης στο 1 και μαγειρέψτε για 12 λεπτά. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε για 10 λεπτά. Προσθέστε τον πουρέ ντομάτας, το θυμάρι, τα μυρωδικά και τον μαϊντανό και αφήστε τα για 2 λεπτά.
3. Αφαιρέστε το εργαλείο ανάδευσης. Προσθέστε το κρέας και τον πελτέ ντομάτας. Προσθέστε τα λουκάνικα και ένα μεγάλο ποτήρι χυμό από τα ξερά φασόλια. Ρυθμίστε την θερμοκρασία στους 140ºC, την ταχύτητα ανάδευσης στο 3 για μαγειρέψτε για 8 λεπτά. Μειώστε την θερμοκρασία στους 100ºC, προσαρμόστε το καπάκι κατά του πιτσιλίσματος και μαγειρέψτε για 40 λεπτά. Ρυθμίστε ξανά την θερμοκρασία στους 140ºC και συνεχίστε το μαγείρεμα για 45 λεπτά. 
4. Προσθέστε τα φασολάκια και τα φασόλια και τα κονφί πόδια πάπιας και συνεχίστε το μαγείρεμα για 10 λεπτά κρατώντας την θερμοκρασία και την ταχύτητα ανάδευσης.


Τι είναι το κασουλέ:

Το κασουλέ, το οποίο κατάγεται από την περιοχή Languedoc της νότιας Γαλλίας, αρχικά αποτελούταν από λεπτά φασολάκια μαγειρεμένα σε στιφάδο και μπαχαρικά. Με την πάροδο των χρόνων αναπτύχθηκαν πολλές διαφορετικές παραλλαγές ενώ η παρακάτω συνταγή είναι βασισμένη στην παραλλαγή της Τουλούζης. Η συνταγή επιδέχεται φυσικά διαφορετικές ερμηνείες αλλά μην ανησυχείτε για την αυθεντικότητά της. Αντ' αυτού, απολαύστε την για αυτό ακριβώς που είναι - ένα εύγεστο, πλούσιο πιάτο, κλασικό της επαρχιακής Γαλλικής μαγειρικής.

Μία συνταγή της Kenwood

ΠΗΓΗ:govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :