Προετοιμασία 30 λεπτάΜαγείρεμα 15 λεπτά Υλικά για 4 άτομα
Υλικά-1 κιλό σαρδέλες
-1 φλιτζάνι τουρσιά διάφορα ψιλοκομμένα -5-6 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες -2 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλή -1 λεμόνι (τον χυμό του) -2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο -1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη -1 φλιτζάνι ελαιόλαδο -αμπελόφυλλα φρέσκα (αν είναι η εποχή τους) |
Eκτέλεση
Πλένουμε τις σαρδέλες και αφαιρούμε κόκαλο και κεφάλι, ανοίγοντάς τες σε φιλέτο. Αλατίζουμε ελαφρώς και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Ανακατεύουμε σε μπολ τα τουρσιά, τη φρυγανιά, το σκόρδο, την κάππαρη, τον μαϊντανό και την πιπεριά. Γεμίζουμε τα φιλέτα με το μείγμα, ξεκινώντας από πάνω προς την ουρά και σχηματίζοντας μικρά ομοιόμορφα ρολά. Στρώνουμε μερικά φρέσκα αμπελόφυλλα σε μέτρια απλωτή κατσαρόλα (πλακερό). Τοποθετούμε από πάνω τα ρολάκια, προσέχοντας να μην ανοίξουν και να μην κοπεί η ουρά. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με ούζο.
Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.gr
Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.gr
ΠΗΓΗ:http://www.thecookbook.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου