Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Καρδιτσιώτικη χοιρινή τηγανιά με φέτα

Μιά συγκλονιστική χωριάτικη ΚΑΙ Παραδοσιακή νοστιμιά ΓΙΑ ΝΑ μαγειρέψεις  χοιρινή τηγανιά ΜΕ Φέτα , ακριβώς όπως την περιγράφει η γιαγιά μου στο τετράδιο των συνταγών της, σου παρουσιάζω παρακάτω. Η συνταγή είναι σπεσιαλιτέ από τα ορεινά χωριά της Καρδίτσας και σου προτείνω να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου.

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό κρέας ΧΟΙΡΙΝΟ τρυφερό  
  • 1 κιλό πράσα
  • 1 κούπα λάδι ή και περισσότερο (ανάλογα)
  • 1/2 Κούπα Τυρί Φέτα 
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο σέλινο

Μέθοδος

Στάδιο 1

Καθαρίζουμε τα πράσα από τα φύλλα και τα κόβουμε σε φέτες τριών δαχτύλων και ξανά στα ενδιάμεσα 2 - 3 φορές.

Βήμα 2

Τα πλένουμε και τ 'αφήνουμε να στραγγίξουν.

Στάδιο 3

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε κομματάκια και το αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 4

Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε το κρέας, ωσότου ροδίσει.

Βήμα 5

Αφού τηγανιστεί το κρέας, το βάζουμε σε μία πιατέλα.

Βήμα 6

Ρίχνουμε τότε στο τηγάνι τα πράσα και το σέλινο ψιλοκομμένο και τ 'άφήνουμε να σιγοψηθούν.

Βήμα 7

Όταν κοντεύουν να γίνουν, ρίχνουμε μέσα και το τηγανισμένο κρέας με το τυρί ψιλοκομμένο, αφήνουμε λίγο ακόμη να βράσουν, να ψηθούν καλά όλα μαζί, και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Βήμα 8

Η Η χοιρινή τηγανιά ΜΕ Φέτα ΕΙΝΑΙ έτοιμη σερβίρεται ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ, σαν ορεκτικό ή και σαν φαγητό.  


Δεν υπάρχουν σχόλια :