Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Λικέρ με σταφύλια

Φτιάξτε με τα διαθέσιμα σε αφθονία σταφύλια αλλά και με πετιμέζι πρωτότυπες και τόσο αγαπημένες σε άλλες εποχές συνταγές…

21070726_7315_kelari
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb

Υλικά

  • 2 κιλά σταφύλια άσπρα και μαύρα, με σκληρή ρόγα
  • φλούδες από 3 λεμόνια
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • τσίπουρο ή βότκα ή τζιν

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε καλά και κόβετε τα σταφύλια σε μικρά τσαμπάκια (από 4-5 ρόγες το καθένα). Τα βάζετε σε γυάλινα βάζα με φαρδύ στόμιο, χωρίς να τα πιέσετε.

Βήμα 2

Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 1 λεπτό από τη στιγμή που θα πάρει την πρώτη βράση. Όταν κρυώσει μοιράζετε το σιρόπι στα βάζα. Μοιράζετε και τις φλούδες από τα λεμόνια και απογεμίζετε με το ποτό της επιλογής σας.

Βήμα 3

Κλείνετε τα βάζα. Τα κουνάτε κάθε μέρα (2-3 φορές), για τουλάχιστον 1 μήνα πριν τα ανοίξετε και τα καταναλώσετε.
Μια πρόταση με πετιμέζι]

Βήμα 1

Φτιάξτε ένα κρητικό σφηνάκι με 3 μέρη τσικουδιάς και 1 μέρος πετιμέζι. Και αν σας αρέσουν τα λικέρ, ανακατέψτε 1 μέρος τσικουδιάς με 3 μέρη πετιμέζι.
ΠΗΓΗ:http://www.olivemagazine.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :