Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Πέννες με κοτόπουλο & μανιτάρια

Παίζοντας με χρώματα, αρώματα και υλικά, έχεις το πιο νόστιμο φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι. Οι πέννες με το κοτόπουλο και τα μανιτάρια είναι η ιδανικότερη γευστική επιλογή για όλη την οικογένεια.

Υλικά
  • 1 πακέτο πέννες
  • 1 φιλέτο κοτόπουλου
  • 2 κουταλιά σκόρδο
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 250 γραμμ. μανιτάρια
  • 1 κλωνάρια δενδρολίβανο ή θυμάρι
  • 10 κλωνάρια μαϊντανό
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Παρμεζάνα τριμμένη
 Διαδικασία
Βάζουμε τις πέννες να βράσουν σε αλατισμένο νερό και για όση ώρα προτείνει ο παρασκευαστής. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και παράλληλα κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Ρίχνουμε το κοτόπουλο  στο τηγάνι και το σοτάρουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε την πάπρικα, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, βάζουμε το δεντρολίβανο ή το θυμάρι και σβήνουμε με το κονιάκ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πέννες κατευθείαν από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα -δεν μας πειράζει να πέσει στο τηγάνι και λίγο από το νεράκι τους. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα. Το σερβίρουμε ζεστό, στολίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΠΗΓΗ:koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :