Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Λαχταριστές νηστίσιμες συνταγές!

Ο σεφ, Γιώργος Λέκκας προτείνει
Πατάτες γιαχνί με δεντρολίβανο
Οι μερίδες που προκύπτουν είναι για 6 άτομα. Ο χρόνος που πρέπει να διαθέσετε είναι 5' για την προετοιμασία και 25' για το μαγείρεμα.
Υλικά
  
1 κιλό πατάτες κομμένες στα τέσσερα

3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2  σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

¼ φλιτζάνι κρασί λευκό

3 κόκκους μπαχάρι

2 κλωνάρια δεντρολίβανο

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτα

2 φλιτζάνια νερό

Αλάτι  και πιπέρι

Διαδικασία


Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίξτε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε τα για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ξανθό χρώμα. Προσθέστε τις πατάτες, τον πελτέ ντομάτας, το κρασί και το νερό.  Σκεπάστε και αφήστε να βράσει για 8'.  Τέλος ρίξτε το μπαχάρι, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και αφήστε για 17΄ μέχρι να βράσουν οι πατάτες και να μείνει με το λάδι. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

ΠΗΓΗ:boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :