Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Κοτοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης και καρύδια


Μια σαλάτα τόσο χορταστική που μπορεί άνετα να σταθεί στο τραπέζι και ως ένα ελαφρύ γεύμα.

salata me kotopoulo IMG_0051Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

  • Για τη σαλάτα
  • 3 φλιτζάνια βραστό κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο, σε μικρά κομματάκια
  • 2 πατάτες βραστές, σε κυβάκια
  • 1 αβοκάντο, σε κυβάκια
  • 5 πιπεριές Φλωρίνης, ψημένες, ξεφλουδισμένες
  • ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη μέτρια στο multi
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Για τη σος
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού σόγια σος
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μπολ σερβιρίσματος.

Βήμα 2

Χτυπάτε στο multi τα υλικά της σος, περιχύνετε και ανακατεύετε καλά τη σαλάτα την τελευταία στιγμή πριν τη σερβίρετε.

ΠΗΓΗ:olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :