Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Υλικά
Για 4-6 άτομα
500 γραμμάρια αρνί ψητό (χωρίς τα κόκκαλα και το λίπος)
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ματσάκι φρέσκο σπανάκι
1 1/4 φλιτζανιού γάλα χωρίς λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας κόρα από φρέσκο ψωμί
6 μανιτάρια πόρτομπέλο
80 γραμμάρια τριμμένο τυρί light
αλάτι
πιπέρι
500 γραμμάρια αρνί ψητό (χωρίς τα κόκκαλα και το λίπος)
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ματσάκι φρέσκο σπανάκι
1 1/4 φλιτζανιού γάλα χωρίς λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας κόρα από φρέσκο ψωμί
6 μανιτάρια πόρτομπέλο
80 γραμμάρια τριμμένο τυρί light
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σπανάκι και ανοίγουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς ώστε να προθερμανθεί.
Για να καθαρίσουμε το σπανάκι αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια και τα ξερά φύλλα και το πλένουμε καλά με άφθονο νερό.
Στη συνέχεια βάζουμε το σπανάκι, χωρίς να το στραγγίσουμε, με τα νερά που έχει κρατήσει από το πλύσιμο σε μια κατσαρόλα.
Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε να βράσει ελαφρά για 5 λεπτά.
Μόλις βράσει ελαφρά το βγάζουμε και το στραγγίζουμε.
Αμέσως μετά, το ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 30 γραμμάρια βούτυρο, ρίχνουμε μέσα ½ φλιτζάνι αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε 1 1/4 φλιτζανιού γάλα χωρίς λιπαρά για να ζεσταθεί.
Στο γάλα αυτό προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε επίσης 40 γραμμάρια τυρί light και λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.
Πλένουμε τα μανιτάρια portobello και τα καθαρίζουμε.
Γυρίζουμε τα μανιτάρια ανάποδα και τα γεμίζουμε με το σπανάκι.
Βάζουμε μια στρώση σπανάκι, μια στρώση κομμάτια αρνιού και καλύπτουμε από πάνω με την κρέμα που φτιάξαμε.
Τέλος ρίχνουμε πάνω από τα μανιτάρια την υπόλοιπη ποσότητα τριμμένου τυριού, άλλα 40 γραμμάρια δηλαδή.
Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 20 λεπτά.
Για να καθαρίσουμε το σπανάκι αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια και τα ξερά φύλλα και το πλένουμε καλά με άφθονο νερό.
Στη συνέχεια βάζουμε το σπανάκι, χωρίς να το στραγγίσουμε, με τα νερά που έχει κρατήσει από το πλύσιμο σε μια κατσαρόλα.
Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε να βράσει ελαφρά για 5 λεπτά.
Μόλις βράσει ελαφρά το βγάζουμε και το στραγγίζουμε.
Αμέσως μετά, το ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 30 γραμμάρια βούτυρο, ρίχνουμε μέσα ½ φλιτζάνι αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε 1 1/4 φλιτζανιού γάλα χωρίς λιπαρά για να ζεσταθεί.
Στο γάλα αυτό προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε επίσης 40 γραμμάρια τυρί light και λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.
Πλένουμε τα μανιτάρια portobello και τα καθαρίζουμε.
Γυρίζουμε τα μανιτάρια ανάποδα και τα γεμίζουμε με το σπανάκι.
Βάζουμε μια στρώση σπανάκι, μια στρώση κομμάτια αρνιού και καλύπτουμε από πάνω με την κρέμα που φτιάξαμε.
Τέλος ρίχνουμε πάνω από τα μανιτάρια την υπόλοιπη ποσότητα τριμμένου τυριού, άλλα 40 γραμμάρια δηλαδή.
Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 20 λεπτά.
ΠΗΓΗ:sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου